yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘GELECEKTE PROJELERİMİZ OLACAK. İHTİYAÇ DUYARSAK KULLANACAĞIZ!’

‘GELECEKTE PROJELERİMİZ OLACAK. İHTİYAÇ DUYARSAK KULLANACAĞIZ!’
04.11.2022 17:03
0
A+
A-

Yetki talebi meclisi gerdi. ‘Kredi yetkisini neden talep ediyorsunuz?’ şeklindeki soruya Belediye Başkanvekili Tutuk’un cevabı işte böyle oldu:

‘GELECEKTE PROJELERİMİZ OLACAK. İHTİYAÇ DUYARSAK KULLANACAĞIZ!’

 

  • Yalova Belediye Meclisi’nde Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a İller Bankası’ndan kredi kullanma yetki verilmesi talebi tartışmalara neden oldu.

 

  • CHP’li Meclis Üyesi Meryem Ataç: “Bir kredi alıyoruz. İhtiyaç duyarsak kullanacağız, ihtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Ama bu krediye aynı zamanda faiz ödeyeceğiz. Siz defalarca burada ve kamuoyunda ‘borcumuz yok’ dediniz. ‘Kasamızda paramız var’ dediniz. Biz de sizin sözlerinize itibar ettik. Madem borcumuz yok, kasada paramız var; neden kredi çekmek gibi bir yetki isteniyor, anlayamadık.”

 

  • Yalova Belediye Başkan Vekili Tutuk: “İhtiyaç duyarsak kullanacağız. İhtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Biz şuan kredi çekmiyoruz. Yetki alıyoruz. Yarın ihtiyaç olduğunda çekeceğiz. Sizin siyasetinizi anlıyorum. Gelecekte belki projelerimiz olacak. Ben yetkiyi meclisten istiyorum. Yetki verirsiniz, vermezsiniz; size kalmış.”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi 4. oturumda Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a İller Bankası’ndan kredi kullanma yetki verilmesi talebi tartışmalara neden oldu. İlgili maddede belediyenin yatırım ve cari borçları içinde kullanmak üzere 2020 yılında İller Bankası’ndan 50 milyon TL’lik yetkisi alınmıştı. Bu borçlanmanın 20 milyon TL’si kullanıldı. Kalan 30 milyon TL için Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yeniden yetki verilmesi talebi iletildi.

‘ŞUAN İHTİYAÇ YOKSA NEDEN TALEP EDİLİYOR?’

Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Meryem Ataç, “Bu maddenin alt başlığına baktığımız zaman cari borç ödemelerinde kullanılmak üzere 30 milyon TL nakit kredi için size yetki vermemiz ile ilgili bir talepte bulunuyorsunuz. Bu borçlar nereleredir; öğrenebilir miyiz? Bir kredi alıyoruz. İhtiyaç duyarsak kullanacağız, ihtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Ama bu krediye aynı zamanda faiz ödeyeceğiz. Siz defalarca burada ve kamuoyunda ‘borcumuz yok’ dediniz. ‘Kasamızda paramız var’ dediniz. Biz de sizin sözlerinize itibar ettik. Madem borcumuz yok, kasada paramız var. Neden kredi çekmek gibi bir yetki isteniyor anlayamadık. Şuan ihtiyaç yoksa ihtiyaç olduğu zaman görüşsek olmaz mı? Bu alt başlıkta projeler demiyor. Cari borç ödemeleri için yetki talebi diyor” ifadelerine yer verdi.

‘İHTİYAÇ DUYARSAK KULLANACAĞIZ’..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise şuan sadece yetki talebinin alındığının altını çizdi. Tutuk, “İhtiyaç duyarsak kullanacağız. İhtiyaç duymazsak kullanmayacağız. Biz şuan kredi çekmiyoruz. Yetki alıyoruz. Yarın ihtiyaç olduğunda çekeceğiz. Sizin siyasetinizi anlıyorum. Gelecekte belki projelerimiz olacak. Ben yetkiyi meclisten istiyorum. Yetki verirsiniz, vermezsiniz; size kalmış” şeklinde konuştu.

‘GÜNCELLEME YAPILACAK’..

AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Şahin ise talebin bir güncelleme talebi olduğunu belirtti. Şahin, yaptığı konuşmada, “5 Haziran 2020 yılında 50 milyon TL’lik bir borçlanma yetkisi var. Bu borçlanma yetkisinin 20 milyon TL’sini kullandık. Geri kalanını kullanmadık. Aslında gündem maddesi 2023 yılında da bu kalan krediyi ihtiyaç halinde kullanabilmek için bir güncellemedir” sözlerine yer verdi.

‘3 YILDIR 30 MİLYON TL’Yİ KULLANMADIK’..

Bunun üzerine söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Biz bunu 30 değil de 50 yapsak siz ne yapabilirsiniz? Samimiyetimizle diyoruz ki, 50 milyon TL’lik yetki almıştık; 20 milyon TL’sini kullanmıştık. 3 yıldır yaklaşık 30 milyon TL kullanmadık. Eğer ihtiyaç olursa 2023 yılında kalan 30 milyonu kullanmak için tekrar 30 yazdık. Cari borç yazmasının sebebi de kredinin o şekilde kullanılıyor olmasıdır” dedi.

TALEP, AK PARTİLİ ÜYELERİN OYLARI İLE GEÇTİ..

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, tartışmalar sonrası talebi meclis üyelerine sundu. Talebe AK Partili meclis üyeleri ‘evet’ oyu kullanırken, CHP’li üyeler ‘hayır’ dedi. Talep, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.