yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3442
EURO
34,8799
ALTIN
2.393,78
BIST
10.193,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

GELECEK PARTİSİ’NDEN HABERCİ’YE ZİYARET

GELECEK PARTİSİ’NDEN HABERCİ’YE ZİYARET
20.10.2022 16:47
0
A+
A-

 

  • 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve yönetimi, Haberci’yi ziyaret etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve yönetimi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle Gazeteniz Haberci’yi ziyaret etti. İl Başkanı Çandır, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Öncelikle, haberciliğin öncüsü, en önemli unsuru, siyasi, ekonomik, sosyo-kültürel konular öncelikle olmak üzere hayata dair tüm alanlarda gece gündüz demeden samimiyetle, insanüstü bir çaba ile emek sarf eden tüm gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun. İyi ki varsınız. Başta yaşadığımız şehir Yalova olmak üzere, ülkemizde cereyan eden tüm hadiseleri bizlere aktaran tüm gazetecilerimize, minnetle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak, ne yazık ki; bu bayramı da buruk karşılıyoruz. Zira fikirler her ne kadar net olsa da, kalemler endişeli, tereddütlü. Dünya Gazeteciler Günü ile ilgili bir metin kaleme alırken bile, olası bir adli süreçle karşı karşıya kalmamak için çekinser. Her kelimeyi ayrı tartan, tekrar tekrar silip yazan bir toplum ortaya çıkarıldı. Sonunda başarıldı. Oysa böyle mi olmalıydı? Atatürk, ‘Cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ derken, bunu mu kastetmişti? Ucu açık yasa ve yönetmeliklerle, suç tipi belirsiz kaidelerle, kesin ve net yasalar ortaya koymayarak yoruma açık, tamamen vicdani kararlar almak durumunda bırakılan hukuk insanları ile bir düzen oluşturma gayreti kabul edilemez. Gazeteci hür olmalı, özgürce yazmalı, çizmeli. Eğriyi doğruyu, vicdan terazisi tartmalı. Elbette şahıslara yönelik hakarete varan ifadeler özgürlük olarak değerlendirilemez. Ancak bir sosyal medya paylaşımında sehven yapılacak bir tık için kapıların tıklatılması da, asla kabul edilemez. Özgür toplum, üreten toplumdur. Her yeni icat, bilimsel gelişme, özgürlüklerin varlığı ile gerçekleşebilir. Düşüncenin, fikirlerin özgürce dile getirilmediği toplumlarda gelişimden, üretimden, eğitim kalitesinden, sanat ve sporda başarıdan söz edilemez. Bu sebeple özgürlüklere vurulan her darbe, toplumsal ilerleyişi durduran bir sonuçla neticelenir. Özgürlük, su gibi, ekmek gibi bir ihtiyaçtır. Bugün Dünya Gazeteciler Günü. Tarafsız, aydın, ilkeli, dürüst tüm gazetecilerimizin bayramı kutlu olsun. İyi ki varsınız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.