yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
06.03.2024 12:31
0
A+
A-
  • Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özca İla ve yönetim kurulu üyeleri, şehitlik ve gazilik konulu söyleşide kız öğrencilerle buluştu.

 

Haber/ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Özcan İla ve yönetim kurulu üyeleri, bir öğrenci etkinliği kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda özel bir söyleşi programına konuk oldular. Şehitlik ve gazilik makamlarına dair söyleşi programı, şehitlerimizin anısına ve gazilerimizin kahramanlıklarına vurgu yaparak genç nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Programda, şehitlik ve gazilik kavramları üzerine bilgilendirici konuşmalar yapıldı ve katılımcılar arasında duygusal bir paylaşım ortamı oluşturuldu. Öğrenciler, gazilerimizin ve şehitlerimizin hayat hikayelerini dinleyerek onların fedakarlıklarını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Aynı zamanda, gazilerimizin ve şehitlerimizin aileleriyle olan samimi sohbetler, gençlerin milli ruhunu güçlendirdi ve onlara ilham verdi.

“Bu mirası gelecek nesillere anlatma gayreti içerisindeyiz”

Başkan Özcan İla, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, gençlerin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmasının önemine vurgu yaparak, böyle etkinliklerin devam edeceğini ve gençlerin bu tür programlara olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. İla, “Şehitlik ve gazilik bizlere şanlı ecdadımızın,  tarihimizin emaneti ve mirası, bizler de yaşayan şehit ve gazi ailelerimizle bu emaneti, bu mirası gelecek nesillere, yani sizlere siz değerli öğrencilerimize pür pak bir şekilde anlatma ve aktarma gayreti içerisindeyiz. Yaşadığımız bu topraklar çok değerli ve çok kıymetli bilinen iki bin yıllık tarihimiz boyunca Türk milleti savaşarak bu topraklarda varlığını sürdürmüş devam ettirmiştir. Bu bilinç ve bu şuurla ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ sözü milletimizin zihninde ve kalbinde yer etmiştir. Sizlerden tek isteğimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin ne yokluklarla, ne fedakarlıklarla hangi amaç ve ilke uğruna nasıl kurulduğunu her zaman ve her yerde canlı ve diri tutmanız” dedi.

Teşekkür etti

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden İla, “Bu keyifli sohbet ve nazik davet ve ağırlamalarından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç’a, Yurt İdaresi Şube Müdür V. Kiyasettin Bedir’e, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı’ya, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Selma Alaçatlı’ya, değerli ve kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.