yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

GASTROFİSH EĞİTİMLERİNE ÖNCÜ OLDU

GASTROFİSH EĞİTİMLERİNE ÖNCÜ OLDU
21.10.2022 15:20
0
A+
A-

ULUSLARARASI ARENADA GASTROFİSH EĞİTİMLERİNE ÖNCÜ OLDU

  • Yalova Üniversitesi koordinatörlüğünde devam eden ve gençlerin balıkçılık ve su ürünleri gastronomisine olan ilgilerini artırmayı amaçlayan Uluslararası Gastrofish Projesi kapsamında Proje Koordinatörü Prof. Dr. Derya Güroy, öğretim elemanları, proje paydaşları olan İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan gelen katılımcılar ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, Antalya’da gerçekleştirilen açılışa katıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Dijital ve yüz yüze öğrenme etkinlikleri kullanılarak gençlerin sağlıklı su ürünleri ve balık pişirme tekniklerini öğrenmelerini ve balıkçılık sektörüne ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal katılımlarını artırmayı, su ürünleri tüketim alışkanlıklarına dikkat çekmeyi amaçlayan Gastrofish Projesi’nin öğrenme faaliyetlerinden 3.sü Antalya’da gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce düzenlenen teknik gezi ve workshop çalışmalarına üniversite öğretim elemanlarından Gastrofish Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Derya Güroy, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programından Prof. Dr. Betül Güroy, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden Öğr. Gör. Yasin Özaslan, Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura ve Su Altı Teknolojisi Programından Öğr. Gör. İzzet Şahin katılım sağladılar. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşları tarafından da yakından takip edilen Proje kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü laboratuvarları, kuluçkahaneleri ve Antalya Balıkçı Barınağı ziyaret edildikten sonra su ürünleri pişirme ve sunumu çalışmaları gerçekleşti. Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, su ürünleri pişirme teknikleri konusunda yapılan eğitime yerinde katılarak incelemelerde bulundu. Etkinliğin kapanış-değerlendirme toplantısına uzaktan bağlantı ile katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, üniversitemiz tarafından yürütülen Gastrofish Projesi’nin önemine vurgu yaparak, su ürünleri alanında yürütülecek projelere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.