yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2324
EURO
34,8108
ALTIN
2.417,37
BIST
10.265,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘FİKRİ DAYI’  DUALARLA ANILDI

‘FİKRİ DAYI’  DUALARLA ANILDI
21.07.2022 15:38
0
A+
A-

MERHUM FİKRİ TURGUT, VEFATININ 4. YILDÖNÜMÜNDE AİLESİ VE SEVENLERİ TARAFINDAN DUALARLA ANILDI..

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Bundan 4 yıl önce, 20 Temmuz 2018’de yaşama gözlerini yuman, Yalova siyasetinin ve Yalovaspor camiasının önemli isimlerinden Fikri Turgut, kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

SİYASETTE FİKRİ TURGUT..

1960 yılında Adalet Partisi ile siyasete adım atan, Doğruyol Partisi ve Demokrat Parti çatıları altında yıllar süren siyaset serüveninde farklı kademelerde görevler üstlenen Merhum Fikri Turgut, Yalova’nın ilk milletvekili Merhum Cevdet Aydın döneminde il başkanlığı yapmış, sonrasında Kasım 2002 milletvekili genel seçimlerinde de partisinden Yalova milletvekili adayı olmuştu.

Siyaset yaptığı dönemlerde, Prof. Dr. Tansu Çiller’in genel başkanı olduğu DYP ve milletvekili Cevdet Aydın ile iktidarı gören, sonrasında partisinin muhalefette olduğu dönemlerde de (AK Parti’nin ilk yılları) il başkanlığı yapan Merhum Fikri Turgut, Yalova siyasetinin renkli simalarındandı.

Cemiyet hayatında da farklı kademelerde görevler üstlenen ve partiler üstü yaklaşımı nedeniyle yakın çevresinin ‘FİKRİ DAYI’ diye hitap ettiği ve sevgi-saygı duyduğu bir isim olan Merhum Fikri Turgut, her zaman hatırlanan bir isim olarak hafızalardaki yerini aldı.

SPORDA FİKRİ TURGUT..

-80’li yıllarda Yalovaspor başkanı olarak hizmet veren ve Yalovaspor camiasının önde gelen isimlerinden olan Merhum Fikri Turgut, önceki yıllarda da Yalovaspor yönetimlerinde farklı görevler üstlenmiş, aktif yöneticilik yapmadığı dönemlerde de camianın sözü geçen, etkili isimlerinden biri olmuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.