yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3440
EURO
34,9078
ALTIN
2.375,60
BIST
10.220,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ESENKÖY İLÇE OLMAK İSTİYOR

ESENKÖY İLÇE OLMAK İSTİYOR
14.11.2022 17:38
0
A+
A-

 

‘SON 900 KİŞİ KALDI’

 

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, vatandaşların İlçe olma talebinin gerçekleşmesi için 900 kişinin gerekli olduğunu hatırlatarak Esenköylü yazlıkçılara seslenerek, “45 günümüz kaldı. Kayıtlar için son 45 gün. Nüfus olarak ilçe sayısına 900 kişilik eksik kaldı. Sizlerin de desteği ile bu sayıyı tamamlayalım. Kayıt aldırmak isteyenler belediyemize uğrayabilir, kendilerini Çınarcık ilçe nüfusa götürerek kayıtlarını alma konusunda yardımcı olacağız” dedi.

 

  • Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel yaptığı açıklamada, Esenköy’e daha iyi hizmet gelebilmesi için Esenköy’de bulunan yazlıkçıların ikametgahlarını Esenköy’e almaları gerektiği belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, beldenin ilçe olması için son 900 kişinin kaldığını belirtti. Başkan Temel, yaptığı açıklamada, “Beldemizin ilçe olması için çalışıyoruz. İlçe olmak için 10 bin nüfus şart. Fakat beldemizin coğrafi yapısı ve iki ilçeye uzaklığından dolayı en az 6 bin nüfusu bulması durumunda ilçe olmaya hak kazanacağız. Bunun için yazlıkçılarında buraya kayıt almaları gerekmektedir” dedi.

‘İNANCIMIZ TAM’..

Başkan Temel, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Devlet bankaları ve özel bankaların getirilebilmesi, bankamatik sayılarının artabilmesi için belediyenin gücünü arttırarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için emniyet merkezi, kaymakamlık, vergi dairesi müdürlüklerinin faaliyete girebilmesi için tüm hizmetleri Esenköy’de alabilmeniz için her türlü sosyal etkinlikleri daha fazla yapabilmek için Lise ve yüksekokul faaliyete girebilmesi ve benzeri daha çok hizmeti sizlerin ayağınıza getirebilmemiz için Esenköy halkı ve sevdalıları beldemizi ilçe yapmamızda katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Turizm beldemiz yaz nüfusu ile yerleşik nüfusumuzun 20 kat üstüne çıkmaktadır. Bu nedenle ilçe olmayı fazlasıyla hak etmekteyiz. Esenköy’de hastane, lise ve yüksekokul olsun istiyoruz. Hizmeti ayağınıza getirmek için her haneden en az 1 kişi de olsa ikamet adresinizi Esenköy’e alarak bizlere katkıda bulunmanızı istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.