yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 32 BİN TL

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 32 BİN TL
23.01.2024 17:11
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesi ailesinin yüzünü güldürdü. Yalova Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 32 bin TL oldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına zam yapıldı. Son zamla en düşük işçi maaşı 32 bin TL oldu. Personel A.Ş. çalışanlarına genel ortalamada yüzde 88 oranında zam yaptıklarını bildiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Yalova Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Çalışanlarımız için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Her zaman onların yanındayız” dedi. Yalova Belediyesi bünyesinde yer alan Personel A.Ş. çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Yapılan müzakereler sonucu Toplu İş Sözleşmesi personelinin de katılımıyla Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında protokol imzalandı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yaptığı açıklamayla en düşük işçi maaşının 32 bin TL olduğunu bildirdi. Maaş zammı belediye işçileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, belediye çalışanları Başkan Mustafa Tutuk’u ayakta alkışladılar.

“Hepimizin ortak alın teriyle bugünlere getirdik”          

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan imza törenine Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ve belediye çalışanları katıldı. Başkan Tutuk, salona girmeden önce işçiler tarafından meşaleler yakılarak, davul zurna eşliğinde karşılandı. Atılan imzaların ardından yeni maaş zammının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Tutuk, “Bugüne kadar çok iş yaptık. Bunların hepsini sizlerle birlikte yaptık. Biz sadece o güzel işlere vesile olduk. 2020’de göreve geldiğimizde mesailerin ödenemediği bir tablo vardı. Allah’a çok şükür o günlerden kentsel dönüşümünü yapan, ana isale hattını yapan, bisiklet yollarını yapan, mesaileri ödeyen, ikramiyeleri ve maaşları birlikte veren bir belediye haline getirdik. Bütün personelimizle, sahadaki personelimizden müdürlerimize hepsinin emeği ile, hepimizin inancı ile, hepimizin bu inanca ortak olarak verdiğimiz alın teriyle oldu. Emekleri paha biçilmez olan siz çalışanlarımız bizler için çok değerlisiniz. Çalışma arkadaşlarımızın huzuru ve refahı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyoruz. Genel ortalamada yüzde 80’in üzerinde artış yaptık. Bu nedenle hem maaşlarda hem de sosyal haklarda artışlar oldu. Toplu İş Sözleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bayram ikramiyeleri unutulmadı

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesiyle birlikte işçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 65 oranında zam yapılarak en düşük işçi yevmiyesi günlük 500 TL’den 825 TL’ye çıkartıldı. İşçilerin yan haklarıyla birlikte maaşlarına genel ortalamada yüzde 88 oranında zam yapıldığı bildirildi. Sözleşmeyle birlikte işçilere bir de Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak gıda yardımı ile birlikte 4 bin 500’er TL, Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da gıda yardımı ile birlikte 6’şar bin TL ödeme yapılmasına karar verildiği belirtildi. Personelin fazla mesai çalışmalarına yüzde 80, hafta tatili ücretlerine yüzde 65, dini bayramlarda çalışma ücretlerine de yüzde 148 oranında zam yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.