yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

EL İŞİ ÜRÜNLER SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR

EL İŞİ ÜRÜNLER SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR
19.07.2022 14:42
0
A+
A-

 

 

İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen İpek Koza El Sanatları Kursu’nda hazırlanan el işi ürünler, Engelsiz Kafe’de sergilenecek.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen İpek Kozası El Sanatları Kursu’nda sona gelindi. Kursiyerler yıl boyu yapmış oldukları çalışmaları yarın saat 16.00’da sergiye açacaklar. Engelsiz Kafe’de düzenlenecek olan sergi; 24 Temmuz Pazar gününe kadar ziyaret açık olacak.

Sergiye davet etti..

İpek kozacılığını Yalova’da yaygınlaştırma çalışmaları sürdüren İpek Koza El Sanatları Kursu Öğreticisi Meral Evcin Özdemir, ipek yetiştiriciliğinden işlemeciliğine kadar kozacılığın keyifli bir süreç olduğundan bahsetti. Meral Evcin Özdemir, ipek koza kursunda da kursiyerlerin son derece başarılı işlere imza attığını söyleyerek, “Yalova Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü onayı ile açılan İpek Kozası El Sanatları Kursu’nun sergisine tüm halkımızı davet ediyoruz. 2012 yılından bu yana ipek kozası el sanatına gönül veren, en iyi şekilde öğrenen ve öğretebilecek bir usta yetiştirmenin haklı gururunu sizlerle paylaşmak isteriz” dedi.

Kozacılığın meşakkatli yolculuğunu anlattı..

Kozacılığın meşakkatli yolculuğunu da anlatan Özdemir, “Osmanlı’nın ilk kağıt fabrikası, İbrahim Müteferrika tarafından Yalova’da kurulmuştur. Kağıt yapımında dut ağacı oldukça önemlidir. Doğada ipek kozanın kullandığı dut ağacı asla ziyan olmuyor. Yaşlanan ağaçtan da saz yapılıyor. İp haline gelen ipek ise paraşüt ipi, ameliyat ipi, diş ipi gibi çok amaçlı alanlarda kullanılıyor. Bu ipin vücuda da zararı olmuyor. Vücutta eriyor ve bakteri üretmiyor. En zayıf ipek kozasından 700- 1200 metre arasından ip çıkıyor” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.