yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2841
EURO
35,0414
ALTIN
2.474,94
BIST
10.508,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

‘DOĞALGAZ ALTYAPISI, İNŞAATI GECİKTİRDİ’

‘DOĞALGAZ ALTYAPISI, İNŞAATI GECİKTİRDİ’
20.02.2022 14:24
0
A+
A-

 

 

ÖZEL HABER / Zeynep TAŞTAN

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yeni 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemiz HABERCİ’nin sorularını yanıtlayan Vekil Akyol, hastane inşaatında büyük ölçüde sona gelindiğini belirtti. Hastane inşaatından bağımsız doğalgaz altyapısının hazırlanmasından dolayı gecikmenin yaşandığını söyleyen Vekil Akyol, en yakın zamanda hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

‘EN YAKIN ZAMANDA AÇILACAK’..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastane inşaatı ile yakından ilgilendiğini belirten AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Sürecin en başından beri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bakanımızın yakın ilgisi ile hastanemiz hep belirlenen takvimin önünde oldu. Şu anda hastane inşaatında büyük ölçüde sona geldik diyebiliriz. Aslında daha önceki açıklamalarımızdaki gibi hastanemizin teslim edilmiş olmasını planlamıştık ama burada hastane inşaatından bağımsız doğalgaz altyapısının hazırlanması ile alakalı bir gecikme oldu. Bununla alakalı ilgili firmanın çalışması devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda hastanemizi teslim almış olacağız” diye konuştu.

‘SÜRE, ŞUBAT AYININ BAŞINDA DOLDU’..

Gecikmenin doğalgaz altyapı çalışmasından dolayı kaynaklandığını söyleyen ve firmaya verilen sürenin Şubat ayının başında dolduğunu belirten Vekil Akyol, “Hastanemiz büyük ölçüde bitmiş durumda fakat müteahhit firmadan teslim alabilmemiz için bütün testlerinin yapılıp, tesisatların ve makine ekipmanlarının tam anlamıyla eksiksiz çalışır durumda olduğundan emin olmalıyız. Buradaki çalışma ve testler için de doğalgaz ihtiyacı var. Vatandaşımız bu bölgede doğalgaz var diye düşünebilirler fakat hastanenin ihtiyaç duyduğu doğalgazı, mevcutta vatandaşa gaz tedariki için kullanılan borulardan iletilmesinin mümkün olmadığı, bunun için de daha yüksek kapasiteli hastane için özel hat çekilmesi ve bir istasyon kurulması gerektiği bize iletildi. Bununla alakalı ivedilikle dağıtım firması ile görüşerek bakanlıklarımız nezdinde atılması gerek adımları attık. Enerji Bakanımız ve Sağlık Bakanımızın ortaklık içerisinde yaptıkları destekle altyapı yatırımı için ödeneği geçtiğimiz Kasım ayının ilk haftasında, dağıtım firmasına gönderdik ve o günden bugüne firmanın altyapı yatırımını tamamlaması bekleniyor. Resmi olarak imzalanan sözleşmedeki süreleri Şubat ayının başında dolmuş durumda. İl Başkanımız ve milletvekili arkadaşımla bu süreci de yakından takip etmekteyiz” diye konuştu.

‘EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ OLARAK HİZMET VERECEK’..

Hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vereceğini belirten Vekil Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayları ile geçtiğimiz günlerde Yalova Üniversitesi’nde tıp fakültesi kuruldu ve ilk öğrencilerini aldı. Tabi Yalova nüfusunda bir şehir için bu çok büyük ve gurur verici bir tablodur. Bu sonuç için seçildiğimiz ilk günden beri gayretli bir şekilde durmaksızın çalıştık ve Bakanımızın destekleri ile nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın onayları ile bu süreci başarılı bir şekilde hep birlikte sonuçlandırmış olduk. Simdi inşallah hastanemizi yakın zamanda teslim almamız ile birlikte üniversitemiz ve sağlık bakanlığımız arasında imzalanacak afiliasyon ile hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet edebileceği müjdesini Sayın Sağlık Bakanımız daha öncesinde bizlere vermişti. Dolayısıyla tıp fakültemiz ile birlikte bu hastanemiz de hemşerilerimiz ve bölgede yasayan vatandaşlarımıza güzel hizmetler verecek bir eğitim araştırma hastanesi olacak.”

‘BİRKAÇ ALTERNATİF BULUNUYOR’..

Şuan hizmet vermekte olan devlet hastanesi binası ile ilgili de konuşan Akyol, “Eski devlet hastanesi ile alakalı da verimli bir hizmet noktasında en isabetli kararı verebilmek adına Sağlık İl Müdürlüğümüz, bakanlığımızın kontrolünde bir çalışma içerisinde. Üzerinde yoğunlaştıkları bir kaç alternatifi önümüzdeki günlerde bir araya gelerek değerlendirerek şehrimiz için en uygun ve faydalı olacak seçeneği inşallah Sayın Bakanımıza arz edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.