yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2657
EURO
34,7192
ALTIN
2.401,37
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

DEVLETE SESLENİYORUZ: HESAP SORUN!

DEVLETE SESLENİYORUZ: HESAP SORUN!
26.02.2024 17:18
0
A+
A-

SORUMLULARA SESLENİYORUZ: HESAP VERİN!

  • Devlet milyarlar harcayarak devasa bir yatırım gerçekleştiriyor; ancak gelin görün ki, daha tam kapasite faaliyete geçmeden yatırımın yanı başında yol çöküyor, can ve mal güvenliği tehlikeye giriyor.

Hastane bölgesinde neler oluyor, yoldaki çökmenin sorumlusu kimler; bir an önce soruşturma başlatılmalı, hesap sorulmalı, yapanın yanına kalmamalı.

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

 

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi!

Hastaneye bitişik vaziyetteki tali yolda geçtiğimiz günlerde çökmeler oluşmuş ve yol kullanılamaz hale gelmişti.

  • SORUN TBMM’DE GÜNDEME TAŞINDI.

Son olarak TBMM’de gündeme gelen hastane bitişiğindeki çöken yol ile ilgili olarak; yolun yapımında fizibilite raporunun olup olmadığı, zemin etüt raporunun alınıp alınmadığı, gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı, hastane zemini için de çökme riski bulunup bulunmadığı konuları kamuoyunda da halen tartışılıyor.

  • SADECE MÜHENDİSLİK HATASI MI?

“Deformasyona uğrayan mevcut yolda bulunan su ve yağmur giderleri çalışmıyor” diyen Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir Cangir, HABERCİ’ye yaptığı özel açıklamada, “BU BİR HEYELAN DEĞİL MÜHENDİSLİK HATASI!” şeklinde konuşmuştu.

Cangir, yaşanan sıkıntılı durumun heyelan değil, yapısal kusurlar ve mühendislik hataları nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “Mevcut yapı ile deformasyon yönünün zıt yönlü olmaları sebebi ile ana yapı için bu vaka sonrası herhangi bir problem beklemiyoruz” demiş ve alınan güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu, mevcut yolun sadece araç trafiğine değil yaya trafiğine de kapatılması gerektiğini söylemişti.

  • RAPORLARDA EKSİK YA DA KUSUR VAR MI?

Teknik uzmanlar özetle, “Asıl sıkıntı; yeraltı suyu, yağmur suyu vb. suların tahliyesinin, yani drenaj hatlarının yetersizliği ve mevcutta olan hatların çalışmaması” derken, yaptıkları açıklamalarda, hastane ve çevresinde yaşananların bir ‘mühendislik hatası’ olduğunu gündeme getirmişlerdi. Konuya ilişkin yetkililerden kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar beklenirken bir yandan da Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bitişik yan caddenin yapım aşamasında fizibilite raporu ile zemin etüt raporunu veren ilgili kişi ve firmaların yanı sıra mühendislik hizmeti alınan kişi ve firmanın da açıklanması talep ediliyor.

  • SORUMLULARDAN HESAP SORULACAK MI?

Yolun çökmesinde kusuru bulunanlar hakkında adli ve idari soruşturma açılması talep edilirken, devletin, sağlık başta olmak üzere, diğer kritik öneme sahip yatırımlarının sıkı denetim ve kontrol altında tutulması, yoldaki çökme dışında, hastane binası ve çevresinde çok ciddi kontrollerin sağlanması, hatalı ve kusurlu bulunanlardan bir an önce hesap sorulması isteniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.