yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3800
EURO
34,6785
ALTIN
2.402,78
BIST
10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

‘DEVLET OKULLARINDA KAYITLAR ÜCRETSİZ’

‘DEVLET OKULLARINDA KAYITLAR ÜCRETSİZ’
10.08.2022 16:32
0
A+
A-

 

  • İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığı iddialarına yönelik,“Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak”dedi..

 

..”Öğrenci kayıt-kabulü ve diploma verilmesi karşılığında okul-aile birlikleri hesabına para yatırılması gibi bir durum söz konusu olamaz.”

 

  • ..”İsteyen velilerimiz okuldaki eğitimin kalitesini daha da arttırmak için gönüllü bağış yapabilir. Bunu engellemiyoruz ama tüm vatandaşlarımız çocuklarına herhangi bir ek ücret ödemeden okullara kayıt yapabilecekler.”

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Okul kayıt dönemi başladı. Okulların açılma tarihi yaklaştıkça kurumlara giden kayıt parası şikayetleri de artmaya başladı. Veliler aynı zamanda kayıt sırasında değişen miktarlarda zorunlu bağış talep edildiğini de iddia ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kayıt parasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘PARA YATIRILMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLAMAZ’..

İsteyen velilerin gönüllü bağış yapabileceğini söyleyen Akmeşe, “Bakanlığımızın genelgesinde okul-aile birlikleri temsilcileri, öğrenci velileri ile bağış yapılması amacıyla karşı karşıya getirilmeyeceği, öğrenci kayıt-kabulü ve diploma verilmesi karşılığında okul-aile birlikleri hesabına para yatırılması gibi bir durum söz konusu olamaz. İsteyen velilerimiz okuldaki eğitimin kalitesini daha da arttırmak için gönüllü bağış yapabilir. Bunu engellemiyoruz ama tüm vatandaşlarımız çocuklarına herhangi bir ek ücret ödemeden okullara kayıt yapabilecekler” diye konuştu.

‘ŞUBELERE YERLEŞTİRME KURA İLE YAPILACAK’

Yerleştirmenin kuraya göre yapılacağını söyleyen Akmeşe, “Anaokulu, anasınıfları, ilkokul 1. ve ortaokul/imam hatip ortaokulu 5. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerin şubelere yerleştirilmesinin okullarda kurulacak olan bir yönetici, bir öğretmen ve okul aile birliği başkanından oluşan üç kişilik bir komisyonca ve önceden duyurulan velilerin de katılımı ile okullarda kura ile yapılacak ve tutanakla kayıt altına alınacak. Şubelerde kız-erkek ve toplam öğrenci sayısının eşit olması ile yabancı ve kaynaştırma öğrencilerinin dengeli dağılımına dikkat edilecek” dedi.

‘TEMEL EĞİTİMDE 10 BİN OKUL PROJESİ İLE OKULLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR’..

Okulların ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Akmeşe, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesi ile Yalova’da proje çerçevesinde seçilen temel eğitim okulların alt yapısı güçlendirilmeye, eğitim ortamları zenginleştiriliyor. Bakanlığımızın destekleri, Valiliğimizin himayelerinde yürütülen proje çerçevesindeki okullarımızda iyileştirme ve güçlendirmeye yönelik yürüttüğümüz çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.