yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

DEVİREN’DEN İSİM ÖNERİSİ

DEVİREN’DEN İSİM ÖNERİSİ
12.06.2022 14:55
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

5 yıl önce Batman’da hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı militanları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ölüm yıldönümünde Türk Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren de bir adım atarak Aybüke Öğretmenin adının Yalova’da yaşatılması için Yalova Belediyesi’ne dilekçe sundu. Konuyla ilgili bir açıklamada da bulunan Türk Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, “Öğretmenliğinin henüz ilk yılından Batman’da terör örgütü PKK’nın alçak saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın şehadetinin 5. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Şehit Öğretmenimizin isminin yaşatılması için Yalova Belediyesi’ne dilekçemizi verdik” dedi. Dilekçeyi alan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Bahaddin Erbay, “Gerçekleşen hain saldırıda hayatının baharında şehit düşen Aybüke öğretmenimizin adının Yalova’da yaşatılması ve onun fedakarlığının nesilden nesile aktarılarak unutulmaması için biz de belediye olarak gereken ne varsa yapacağız. Talebi Belediye Başkan vekilimiz Mustafa Tutuk ve belediye meclisimize ileteceğim” diye konuştu.
ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

1994 yılında Çorum Osmancık’ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2016’da Batman’ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi. Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir, neden ve nasıl öldü Aybüke Öğretmen 5inci yılında anılıyor Aybüke Yalçın, Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölümü sonrasında mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.