yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2550
EURO
34,6862
ALTIN
2.401,24
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

DEREKÖY’E YENİ GÖLET YAPILACAK

DEREKÖY’E YENİ GÖLET YAPILACAK
13.07.2022 11:51
0
A+
A-

 

Dereköy’de yeni bir gölet yapımı sürecinde ihale tarihi belli oldu. Özellikle sulama maliyetlerinin azaltıcı çalışmalar ön plana çıkmakta. Bu yönüyle İl Özel İdare kaynakları ile Dereköy’de iki adet gölet geçmiş dönemlerde İl Genel Meclisi kararıyla yapılmıştı. Zaman içinde tarımsal faaliyetin artması ile sulamadaki talepler de arttı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Dereköy’de yeni bir gölet yapımı sürecinde ihale tarihi belli oldu. İl Genel Meclis Başkanvekili Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi İdris Durmuş, yaptığı açıklamada, “Köylerimizde tarıma dayalı çalışma yapan hemşerilerimize her alanda desteğiniz devam ediyor. Çiftlikköy’de meyve ve sebze üretiminde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Bu amaçla gerek bakanlıklar nezdinde, gerekse İl Özel İdaresi ve Çiftlikköy Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmalarımızı, İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla koordineli olarak yürüterek çiftçimizi, üreticimizi üretimde destekliyoruz” dedi.

İhale 22 Temmuz’da..

İhalenin 22 Temmuz’da yapılacağını söyleyen Durmuş, “Özellikle sulama maliyetlerinin azaltıcı çalışmalar ön plana çıkmakta. Bu yönüyle İl Özel İdare kaynakları ile Dereköy’de iki adet gölet geçmiş dönemlerde İl Genel Meclisi kararıyla yapılmıştı. Zaman içinde tarımsal faaliyetin artması ile sulamadaki talepler de arttı. Bu yönüyle ilimizde bir ilki gerçekleştirerek Dereköy Muhtarlığı’mızın atıl durumda bulunan arazilerinin bir kısmının satışından elde edilen gelir ile Çiftlikköy KHGB kanalı ile köyümüze 410 dekar tarım arazisi sulama imkanını sağlayacak 50 bin m3 hacimli kazı dolgu sulama göleti ihalesi 22 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak” dedi.

‘Üretim kapasitesi artacak’..

Durmuş, açıklamasına şöyle devam etti: “Köy Muhtarı Hidayet Köken, İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte İl Özel İdaremiz Genel Sekreterimize ve teknik ekibe, İl Genel Meclis Başkanımıza, Valimize ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımızda her zaman desteklerini veren, bizlere yol gösteren Yalova Milletvekillerimiz Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova İl Başkanımız Muğlim Bağatar ve İlçe Başkanımız Fettan Engin’e de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Köyümüzün artan sulama talebine, ihalenin yapılıp göletin inşası ve faaliyete girmesi ile Dereköy’de daha fazla üretim kapasitesi olacak. Bu da köylerimizin ekonomik olarak daha iyi bir seviyeye gelmesinde önemli etken olacağına inanıyorum” dedi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.