yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3549
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,98
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

DEPREMZEDELERE ÇAY DEMLEDİ, TOST YAPTI

DEPREMZEDELERE ÇAY DEMLEDİ, TOST YAPTI
12.02.2023 15:24
0
A+
A-
  • Depremin ilk gününden bu yana bölgede olan Yalovalı iş insanı Muzaffer Karadeniz, depremzedelere sıcak çay ve tost ikramında bulunuyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerin ardından kendi özel kamyonetine piknik tüpü, çaydanlık ve tost makinasını yükleyerek yola çıkan iş insanı Muzaffer Karadeniz, depremzedelere sıcak çay ve tost ikramında bulunuyor. Konuyla ilgili konuşan Muzaffer Karadeniz, “Depremin ilk gününde şahsım adına ne yapabilirim diye harekete geçtim, özel iş aracımızı çay makinesi, tost makinesi, su ve pratik atıştırmalıklar ile doldurarak deprem bölgesine hareket ettik. Burada özellikle enkaz haline gelmiş binalarda arama ve kurtarma ekiplerine ve enkaz başında yakınlarını bekleyen depremzedelere bir faydamız olsun, onlara destek vermek istedik, çalışmalarına katkı olmak istedik. Küçük bir çay ocağına çevirmeye çalıştığımız aracımızda çay demledik, kahve yaptık, karnı acıkanlara tost yaptık, güçlü kalmaları için yanımızda getirdiğimiz atıştırmalıkları dağıttık. Dağıttığımız tüm ürünleri kendi imkanlarımız ile aldık ve dağıttık. Hatta biten malzemelerimizi açık bulduğumuz iş yerlerinden satın alıyoruz. Mesele örnek olarak tost için kaşar bitti, Gaziantep’e giderek kaşar aldık, çay aldık, bardak aldık. Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay’da ikramlar verdik. Şu an Nurdağı’ndayız. Sonrasında Kahramanmaraş’a geçeceğiz. Bu afet döneminde imkanı olan herkes az çok dememeli elinden geldiği kadar destek vermelidir. İmkanı olmayanlar dağıtım alanlarında çalışmaya gayret etmeliler diye düşünüyorum.  1999 depremini yaşayan, bu acıyı en iyi bilen biz Yalova halkı deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanlarında olmalıyız. Dualarımızda unutmamalıyız.  Allah bir daha ülkemize böyle afetler vermesin, halkımızı korusun. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın, fitnecilere karşı uyanık olalım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.