yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3299
EURO
34,5290
ALTIN
2.393,69
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

ÇINARCIK’TA FENER ALAYI

ÇINARCIK’TA FENER ALAYI
30.10.2022 15:23
0
A+
A-

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü Çınarcık’ta coşkuyla kutlandı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı, Çınarcık’ta coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, Çınarcık Belediyesi personeli, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı ve Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakam Cemil Aksak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Cumhuriyetin önemine değindi. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Erdoğan Uçar Cumhuriyet Demek adlı şiiri okudu. Ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ay Yıldızlı Bayrağım adlı müzikli gösterinin ardından Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bayraklı Dans gösterisi sergilendi. Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uğur Gürkan türküleriyle törene katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Türkülerden sonra Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Vatan adlı gösteri sergilendi. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi halk oyunlarının ardından Çınarcık Halk Eğitim Merkezi resim sergisi gezildi. Tören geçişinin ardından Çınarcık Belediyesi’nin düzenlediği araç kortejinde törene katılanlara sürpriz vardı. Araç korteji esnasında personel, meşalelerle vatandaşları selamladı. İlçedeki hoparlörlerden 10.yıl marşı çalındı. Törenin sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Cumhuriyet coşkusu fener alayı ile kutlandı..

Ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle, marşlar ve sloganlar eşliğinde belediye önünden yürüyüşe geçen Çınarcık halkının Cumhuriyet Bayramı’na ilgisi yoğundu.

Yürüyüşe Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan fener alayında bir ağızdan marşlar ve şarkılar söylendi. Fener alayının sonunda Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.