yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3800
EURO
34,6785
ALTIN
2.402,78
BIST
10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

CİĞERİMİZ YANDI GEÇMİŞ OLSUN YALOVA!

CİĞERİMİZ YANDI GEÇMİŞ OLSUN YALOVA!
17.04.2024 18:05
0
A+
A-
  • Önceki gece Termal’de çıkan ve ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürülen yangında yaklaşık 4 hektarlık alanın kül olduğu, herhangi bir can kaybının ise olmadığı öğrenildi. Çıkan yangına müdahale etmeye çalışan 4 görevli dumandan etkilendi. Sağlık görevlilerin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan 4 görevli gözetim altına alındı..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya: “Termal ilçemiz Üvezpınar mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangına itfaiye ekiplerimiz hızlı bir şekilde intikal ettiler ve yangının kontrol altına alınması için üstün bir gayretle çalıştılar. Yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Özveriyle çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

  • Yetkililer, yangının çıkış nedenini araştırırken, bölgedeki vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardılar. Orman yangınlarıyla mücadele ekipleri ise yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalarına gün boyunca devam etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Geçtiğimiz gece Termal’de çıkan orman yangını korkuttu. Üvezpınar Mahallesi mevkiinde henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde yangın meydana geldi. Yangına Yalova, Termal, Çınarcık, Çiftlikköy ve Bursa’dan itfaiye ekipleri müdahale etti. 11 itfaiye aracının yanı sıra çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle bölgede soğutma çalışmaları yapıldı. Yangın sonrasına ise olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
YAKLAŞIK 40 KİŞİLİK EKİP MÜDAHALE ETTİ..

Edinilen bilgiye göre Termal Üvezpınar bölgesinde çıkan yangına yaklaşık 40 kişilik ekip müdahale etti. Orman yangınına başta Yalova, Termal, Çınarcık, Çiftlikköy belediyeleri ile Yalova ve Bursa Orman İşletmesi ekipleri müdahale etti. Yalova ve Bursa Orman İşletme ekipleri tarafından söndürme işlemleri devam ederken söndürme ekibinden 4 kişinin dumandan etkilendikleri belirtildi. Dumandan etkilenen 4 kişinin ambulanslar ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Yangın bölgesine çok sayıda arasöz, itfaiye araçları, iş makinaları ve 5 adet ambulans gönderildi.

VALİ KAYA YAKINDAN TAKİP ETTİ..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, gece boyunca gelişmeleri yakından takip etti. Vali Kaya, yaptığı açıklamada, “Termal ilçemiz Üvezpınar mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangına itfaiye ekiplerimiz hızlı bir şekilde intikal ettiler ve yangının kontrol altına alınması için üstün bir gayretle çalıştılar. Yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Özveriyle çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.