yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4920
EURO
34,7217
ALTIN
2.400,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘ÇİFTÇİLERİN MALİYETLERİ ARTTI’

‘ÇİFTÇİLERİN MALİYETLERİ ARTTI’
02.12.2022 15:35
0
A+
A-

 

  • Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, çiftçilerin maliyetlerinin arttığını dile getirerek, tarımsal üretiminin bir beka meselesi olduğunu ifade etti..

Haber / Zeynep TAŞTAN
Çiftçilerin maliyetlerinin arttığını söyleyen Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, önemli açıklamalarda bulundu. 2022 yılının çiftçiler açısından zor bir yıl olduğunu belirten Beşli, “Zira çiftçilerin girdileri ve maliyetleri son derece arttı. Mazot ve gübre fiyatlarında yaşanan artış çiftçiyi ciddi şekilde mağdur etti. Elbette bu anlamda devletimizin bir takım destekleri oldu. Ama bunlar yeterli olamadı. Büyük şehirlerde belediyeler de çiftçilere destekler verdiler. Mazot ve gübre desteği sağlayarak çiftçinin ayakta durmasına yardımcı oldular. Biz bunun Yalova’da da yapılmasını çok arzu ediyoruz” dedi.

‘Üretim yapmayan toplum, yok olmaya mahkumdur’..

Üretim yapmayan ülkelerin yok olmaya mahkum olduğunu belirten Beşli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova’da ki belediyeler de bulundukları alanlarda çiftçilere imkanlarının yettiği kadar bu tip destekler sağlamalı. Türkiye’nin tarımsal ekonomisinin düzelmesi iller bazında tarımsal üretimin artmasından geçiyor. Biz de Yalova olarak ilimizde tarımsal üretimin artmasını istiyoruz. Çiftçilerimiz bunu sağlamak adına zor şartlarda da olsa üretim yapmaya devam ediyorlar. Ancak bu kapasitenin artması için sadece devlet destekleri yeterli değil, belediyelerin de destekleri gerekli. Unutulmamalıdır ki tarım olmazsa yaşam olmaz. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında ortaya çıkan gıda krizi tarımsal üretimin önemini bir kere daha gözler önüne serdi. Tarımsal üretimi olmayan ülkeler yok olmaya mahkumdur. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum ki Tarımsal üretimin arttırılması bir beka meselesidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.