yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3454
EURO
34,8734
ALTIN
2.391,18
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ÇİFTÇİLERE FEROMON TUZAK DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE FEROMON TUZAK DAĞITILDI
31.07.2022 14:19
0
A+
A-

 

 

Yalova’da meyvelere zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadele çalışmaları kapsamında çiftçilere törenle 320 adet feromon tuzak dağıtıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Yalova’da tarımsal üretimin zarar görmeden sürdürülmesi amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ancak son yıllarda tüm ülke genelinde meyve üreticilerinin korkulu rüyasına dönüşen Akdeniz Meyve Sineği Yalova’da da görülmeye başlandı. Buradan hareketle hemen mücadele çalışmalarının startını veren Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçilere feromon tuzaklarının dağıtımına başladı. Yalova İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen 320 adet feromon tuzağı Kocadere’de Trabzon Hurması üreten çiftçilere düzenlenen törenle dağıtıldı.

‘ÖNEMLİ ZARARLAR VERİYOR’..

Dağıtım törenine AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ile çiftçiler katıldılar. Feromon tuzaklarını çiftçilere veren, Bağatar, Akyol, Parıldar ve Şimşek çiftçilerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Son yıllarda Akdeniz meyve sineğinin ülke genelinde ciddi zararlara yol açtığını ifade eden Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar ise çiftçilerin teorik ve teknik olarak desteklenmesi adına ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti. Feromon tuzaklarının dağıtımı hakkında da bilgi veren Parıldar, “Meyve ağaçlarında önemli zararlara neden olan Akdeniz meyve sineğine karşı Akdeniz Meyve Sineği İle Biyoteknik Mücadele Projesi kapsamında Kocadereli Trabzon Hurması yetiştiricilerimize 50’si İl Özel İdaresi, 50’si Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü katkısıyla temin edilen 320 adet feromon tuzak dağıttık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.