yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

ÇİFTÇİLERE AÇIK ÇAĞRI!

ÇİFTÇİLERE AÇIK ÇAĞRI!
14.04.2024 13:00
0
A+
A-

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli:

‘SUYU DİKKATLİ KULLANIN!’

YALOVA ZİRAAT ODASI BAŞKANI ŞABAN BEŞLİ ÇİFTÇİLERİ SU KULLANIMI KONUSUNDA UYARDI..

  • Yalova’da tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği için su kaynaklarının korunmasının önemine değinen Beşli, çiftçilere suyun değerini anlamaları ve israfa karşı duyarlı olmaları çağrısında bulundu..

 ..”Geçtiğimiz yaz aylarında Yalova’da bazı köylerde su sıkıntısı yaşandı ve bu durum tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Bu yıl, benzer bir durumu yaşamamak için çiftçilerimizin su kullanımı konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz.”

  •  ..”Bahçelerin sulanması konusunda hortum atılarak yapılan sulama yöntemlerinin yerine daha verimli sulama tekniklerini tercih etmeleri, suyun etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.”

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, bahar aylarının gelmesiyle birlikte çiftçilere su kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Beşli, geçtiğimiz yaz aylarında Yalova’daki bazı köylerde su problemlerinin yaşandığını belirterek, çiftçileri suyun verimli kullanımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

HORTUM ATARAK SULAMA YAPMAYIN..

Yaz mevsiminin kurak geçtiği dönemlerde su kaynaklarının önemli bir sorun haline geldiğini vurgulayan Beşli, özellikle bahçe sulamasında israfın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Hortum atılarak yapılan sulama işlemlerinin su israfına yol açtığını belirten Beşli, çiftçilere damla sulama ve diğer verimli sulama yöntemlerini kullanmaları çağrısında bulundu.

‘VERİMLİ SULAMA YÖNTEMLERİ TERCİH EDİLMELİ’..

Beşli, “Geçtiğimiz yaz aylarında Yalova’da bazı köylerde su sıkıntısı yaşandı ve bu durum tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Bu yıl, benzer bir durumu yaşamamak için çiftçilerimizin su kullanımı konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz. Bahçelerin sulanması konusunda hortum atılarak yapılan sulama yöntemlerinin yerine daha verimli sulama tekniklerini tercih etmeleri, suyun etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.