yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5241
EURO
34,7572
ALTIN
2.406,89
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

CEM GÜMÜŞ PROJELERİNİ TANITTI

CEM GÜMÜŞ PROJELERİNİ TANITTI
25.03.2024 12:16
0
A+
A-

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEM GÜMÜŞ:

‘DERE ISLAHI, BELDEMİZİ SEL FELAKETLERİNDEN KURTARACAK’

  • AK Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Cem Gümüş, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, dere ıslahı ve peyzaj ile yeni ortaokul projelerini kamuoyuna tanıttı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Cem Gümüş, Kadıköy beldesi için çok önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Adayı Gümüş, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, dere ıslahı ve peyzaj ile yeni ortaokul projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Adayı Gümüş, projelerini şöyle sıraladı:

SOKAK HAYVANLARI BAKIM MERKEZİ PROJESİ

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin hizmet alanı yaklaşık 10 bin m² olacak yerleşim alanlarından daha uzak bir bölgede planlanıyor. Bu hizmet alanında sokak hayvanlarının rehabilitasyonun yanında, hayvanlarımız için doğal yaşam ortamı sağlanacak. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı projesinin içeriğinde rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların şehir merkezindeki popülasyonlarının artması önlenecek şekilde; otomatik sulama sistemleri, kulübeler, gölgelik alanlar, besleme noktaları, kontrollü giriş çıkışa imkân sağlayacak geçitler oluşturularak hem hayvanların bakım ve denetimi devam ettirilecek hem de onlara doğal yaşam alanı sunulacak. Proje içeriğinde modern ve steril ameliyathane binası ve ekipmanları, postoperatif bölümü, sahiplendirme alanları ve yasak ırklar için özel ayrılmış bölümler yer alacak. Sokak hayvanları üzerinde hassasiyetle durulması ve samimi çözümler ortaya konulması gereken bir konu. Beldemizde halihazırda yaklaşık 300 e yakın küpeli sokak hayvanı; trafik akışında aksamalara, vatandaşlarımıza havlama, korkutma, saldırma gibi bir takım olumsuzluklara neden oluyor olması da yadsınamaz bir gerçek. Bizler bu noktada tüm hassasiyetleri huzurlu kılacak çözümler üretmeliyiz. Rehabilitasyon merkezinde planlanan hayvanların doğal yaşam alanlarına kavuşması için geniş kapsamlı çalışma gerektirmekte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlar hakkında 27.12.2021 tarih ve 2021/24 sayılı genelgede “Alınacak tedbirlerde sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanların yaşam hakkının ihlal edilmemesi” ibaresi de göz önüne alınarak; bu ihtiyacı karşılayacak yeterli büyüklükte bir alanı belirledik ve planladık. Bu alanda rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların şehir merkezindeki popülasyonlarının artması önlenecek şekilde; otomatik sulama sistemleri, kulübeler, gölgelik alanlar, besleme noktaları, kontrollü giriş-çıkışa imkân sağlayacak geçitler oluşturularak hem hayvanların bakım ve denetimi devam ettirilecek hem de onlara doğal yaşam alanı sunulacak. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı projemiz bu alanda örnek gösterilen bir proje olacak. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı projesi sadece köpek ve kedilere değil terk edilmiş tüm hayvanların bakımı ve tedavi işlemleri gerçekleşecek. Projemizin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da desteklenmesi konusunda İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz ile görüş paylaşımında bulunduk. Bu projeyi bakanlık desteği ile öncelikli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz.

DERE ISLAHI VE PEYZAJ PROJESİ

Dere ıslahı projesinin tamamlanması için İl Başkanımız ve Milletvekillerimizin desteği ile ilgili bakanlık, kamu kurumları, müdürlükler ile temasa geçildi. Dere ıslahının bir an önce bitirilmesi konusunda söz alındı. Dere ıslahı beldemizi afetlerden, sel felaketlerinden kurtaracak. Gelen sular sorunsuz bir şekilde kendi cazibesiyle kanalımızdan, hiçbir yere zarar vermeden dışarıya atılmış olacak. Islah sonrasında derenin çehresinin düzenlenmesi ve bu bölgenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülmesi sağlanacak. Şehrin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, dere boyunca günübirlik kullanıma yönelik eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği kullanımlar ile her tür sportif faaliyetlerin yer alabileceği alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılıp ışıklandırmalar ile halkın hizmetine açılacak.

ORTAOKUL PROJESİ

Hızla büyüyen Kadıköy’de eğitim alanları da aynı paralelde büyümeli. Kadıköy’ün ilk ve ortaöğretimdeki eğitim yükünü Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ve Mehmet Akif Ortaokulu çekiyor. Hızla büyüyen ve gelişen Kadıköy’ümüzün artacak nüfusuna, artık bu okullar cevap veremez duruma gelecek. Bu konuda gerekli fizibilite raporumuzu hazırlayıp proje dosyamızı hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze hem de Milletvekillerimiz aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’mıza sunduk. Beldemiz Merkez Mahallesi’nde bulunan Kadıköy İlköğretim okul binasının fiziksel şartları iyileştirilecek. İlgili okulumuzun bulunduğu eğitim alanı imarlı ada içerisine yeni 16 derslikli bir ortaokul yapılacak. İki okulun öğrencilerini hizmet verebilecek teknoloji ve aktivite eğitim odaları planlanacak. Bir adet kapalı spor salonu yapılacak. Kampüs bahçe düzenlemeleri yapılacak, çocuk oyun alanları planlanacak. Öğrenciler ve veliler için tercih edilebilir okullar belde bünyemize kazandırılmış olacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.