yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

ÇELİĞİ SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER

ÇELİĞİ SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER
24.05.2022 15:14
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 103 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a gittiği Bandırma Vapuru’nun küçültülmüş ölçülerinde 2.5 metre boyunda çelikten maketini okulun atölyesinde üreterek boyadı. Çelikten yapılan gemi maketi, bayram kutlamaları kapsamında Altınova Kaymakamlığı girişine konularak sürekli sergilenecek.

‘ÇELİĞİ SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER’..

Gemi Yapım Alanı öğretmenlerinden Erdem Çilingiroğlu, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük tersanelerinden birinin Altınova’da bulunduğunu söyledi. Tersanelerde yan sanayi ile yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Çilingiroğlu, meslek lisesinin son sınıfındaki öğrencilerin bu işletmelerde haftada 3 gün uygulamalı eğitim aldığını aktardı. Sigortalarını devletin karşıladığı stajyer öğrencilere işletmeler tarafından asgari ücretin 3’te birinden az olmaması koşuluyla maaş ödendiğini dile getiren Çilingiroğlu, “9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise burada çelik şekillendirme, gemi dizaynı, donanımı, çizimi konularında yardımcı oluyoruz. Kısacası okulumuz, çeliğin sanata dönüştüğü yer. Belki de Türkiye’de en şanslı okullardan biri. Çünkü direkt sektörle karşı karşıya. Buradan mezun olan kişi istediği takdirde mutlaka tersanelerde iş bulur. ‘İş bulamam’ diye bir şey yok, mümkün değil. Burada çocuklara her şeyi dört dörtlük öğretmeye çalışıyoruz, onlara bir hedef veriyoruz. Çocuklar aldıkları eğitim ve yaptıkları küçük çaptaki çalışmalar sonrası tersanelerde teknik eleman oluyorlar. Bunun yanında isteyen öğrencilerimiz bir üst eğitim kurumuna da geçebiliyor, mühendis olabiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.