yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
9°C
Yalova
9°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
14°C

‘BU KADARI DA ÇOK FAZLA!’

‘BU KADARI DA ÇOK FAZLA!’
20.08.2024 17:02
0
A+
A-

Altınova-Tersane bölgesinde yeni bir dönem, farklı bir süreç..

  • Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, ‘‘Altınova’da tarımı bitiriyorsunuz!” dedi ve tersane yönetimine yüklendi..

 

  • Haber / Zeynep Taştan

 

Yalova-Altınova Tersane Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları 2003 yılında başladı ve 2004 yılında kuruluşu gerçekleşti. Tersaneler, kurulduktan 3 yıl sonra, 2007’de faaliyete girdi. İlk yıllarda 40 firma ile yola çıkıldı, sonrasında bu sayı, çıkanlar ve birleşenlerle 33 olarak sabitlendi.

2008 yılında 7 gemi üreten tersane bölgesi, rekorunu 2020 yılında kırdı ve yıl içinde toplam 63 gemi inşa edildi. Aradan geçen yaklaşık 17 yıl içinde 700’ün üzerinde gemi üreten tersanelerde dikkat çeken noktalardan biri, yat ve gemi üretiminin dışında ağırlıklı olarak raspa, yani gemi onarım işlemlerinin gerçekleşmesi ve bu noktada altı çizilmesi gereken husus da; çevreye verilen zarar. Zira, raspa işlemlerinin yeterince denetlenip denetlenmediği konusu sürekli tartışılırken, aynı zamanda kimyasal atıkların nasıl bertaraf edildiği, denize ve toprağa verilen zararın hangi boyutta olduğu da ayrı bir tartışma konusu.

Son olarak Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Altınova tarımına en büyük zararı kontrolsüz raspa işlemlerinin verdiğine vurgu yaparak, uzun bir aradan sonra tersane yatırımcılarını yüksek sesle eleştiren ilk yerel siyasetçi olarak dikkat çekti.

Önümüzdeki süreçte Altınova-Tersane bölgesinde yaşanan gelişmelerin Yalova ve bölge kamuoyu ile şeffaf biçimde paylaşılması gerçekleşecek mi; merak konusu.

Altınova Belediye Başkanı Fazlaca’nın geçtiğimiz günlerdeki çıkışı anlık ve geçici bir parlama olarak mı kalacak, yoksa Başkan bölgede yaşananları sorgulamaya ve gördüklerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek mi; bekleyip göreceğiz.

Tüm iddialar, tartışmalar, polemikler bir tarafa..

Tartışmaya kapalı olan bir şey varsa, o da; 17 yıl önce faaliyete geçen tersane yatırımlarının ve bölgedeki üretimin, tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaşılmadığı ve net bir bilgi akışının sağlanmadığı gerçeği.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.