yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BU HARİTAYA İYİ BAKIN! BAŞKA YALOVA YOK!

BU HARİTAYA İYİ BAKIN! BAŞKA YALOVA YOK!
28.03.2022 17:27
0
A+
A-

 

HABERCİ DİYOR Kİ..

  • İstanbul metropolü ve Bursa, Kocaeli şehirleri yaklaşık 25 milyon insanın yaşam alanı. Ülke nüfusunun 4’te 1’inden fazlası Yalova’nın sınır komşusu 3 büyük ilde nefes alıp veriyor. Dünyanın herhangi bir ülkesinde böylesi stratejik özelliğe sahip başka bir vilayet yok. Ancak Yalova, bu büyük avantajını kullanamıyor.
  • Merkez ve 5 ilçemizin denize kıyısı var, ancak böylesi bir ‘deniz kenti’ Yalova’nın deniz ulaşım filosu yok; Yalova deniz Otobüsleri (YADO) için HABERCİ olarak bastırıyoruz, ancak şehrin yerel yönetiminden ‘çıt’ çıkmıyor, zira yöneten konumdaki insanların gündemleri çok farklı, o gündemin içinde ‘Yalova’nın yarınları’ yok, ‘Yalova’nın menfaatleri’
  • Yalova il olduğundan bu yana çeyrek asrı tükettik, onlarca seçilmiş belli dönemlerde şehri temsil etti; ancak elle tutulur, gözle görülür, yerel yönetimlerin ürettiği tek bir yatırım var mı? Devletin bölgesel lokasyonda hayata geçirdiği projeler (Osmangazi Köprüsü, bağlantılı oto yollar, tersaneler vb.) ve yine devletin belli başlı şehre özel yatırımları (hastane, millet bahçesi, dere ıslahı vb.) dışında, yerel yönetimlerin imzasını attığı ve sonuçlandırdığı tek bir proje gördük mü?
  • Aday olacaklar şimdiden kendilerini 2023’e hazırlıyorlar, ancak içlerinden bir tanesi bile Yalova’yı 2023 sonrasına hazırlayacak vizyoner bir proje ile halkın huzuruna çıkabilmiş değil!!

Merkez ve tüm ilçeleri denize kıyısı bulunan tek il; YALOVA.

Sadece bu özelliği bile Yalova’nın ülke coğrafyasındaki stratejik önemini ifade etmeye yeterli.

Kaldı ki;

  • Yüzölçümünün yaklaşık % 80’i ormanlarla kaplı,
  • Tarih, kültür, deniz ve doğa turizmini tek başına bünyesinde barındıran,
  • Üç büyük vilayete (İstanbul, Bursa, Kocaeli) sınır komşusu olup ülke nüfusunun 4’te 1’ine hakim olan,
  • Ülke ekonomisinin yarısından fazlası sınır komşusu üç ilde dönen,
  • Hava, deniz ve kara ulaşımında yaklaşık 1-1,5 saatlik ortalama ulaşım mesafesine sahip olup ülkenin dört bir köşesine ulaşım ağı bulunan,
  • Havası-suyu, kaplıcaları, yeraltı suları, zengin bitki örtüsü ile tüm doğal zenginlikleri 4 mevsim üzerinde taşıyan

..başka bir vilayet yok.

 

Böylesi ayrıcalıklı bir şehir olan, böylesi farklılıkları bünyesinde barındıran Yalova şehri bir türlü hak ettiği ekonomik sıçramayı yaşayamıyor ve bırakın kendini her alanda geliştirmeyi, birinci derece deprem kuşağında olmasına karşın aciliyet arz eden kentsel dönüşümünü dahi henüz gerçekleştirememişse bir yerlerde ciddi yanlışlar yapılıyor demektir.

 

Büyük hedeflere; dürüst, şeffaf ve vizyoner insanların cesur adımları ile ulaşılabilir!

Şehre gelen her yatırım ve yatırımcıyı ‘para yontma makinesi!’ gibi gören, kişisel menfaatlerini toplumsal menfaatlerin üstünde kabul eden, kamu hakkı ve kamu vicdanı diye bir şey tanımayan ‘niyeti kötü vizyonu sıfır!’ yönetim kademeleri ile bir adım ileri gidemeyiz.

İşimizin hiç de kolay olmadığını, bir büyük çarpık zihniyetle mücadele içinde olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Ancak HABERCİ olarak diyoruz ki; izlediğimiz bu yolda tek başımıza kalsak bile sonuna kadar doğruların mücadelesini vereceğiz.

Sonunu düşünmeyeceğiz..

Zira 59 yıl önce ilk yayınladığımız sayımız ile bu yolun başını biliyoruz ve o başlangıç noktasını hiç unutmadık, unutmayacağız!!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.