yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3549
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,98
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BOSNA HERSEK’İN GELECEĞİ ELE ALINDI

BOSNA HERSEK’İN GELECEĞİ ELE ALINDI
16.12.2022 19:50
0
A+
A-

BOSNA HERSEK’İN GELECEĞİ YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE ELE ALINDI

  • Dayton Anlaşması’nın yıldönümü nedeniyle Yalova Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bosna-Hersek’te Mevcut Durum ve Bosna’nın Geleceği’ konulu konferansa Bosna Hersek’in ilk Devlet Başkanı Merhum Alija İzzetbegovic’in Baş Danışmanı Prof. Dr. Adamir Jerkovic konuşmacı olarak katıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yalova İl Özel İdaresi ve Avrupa Birliği Politikaları Enstitüsünün iş birliği ve Yalova Üniversitesini ev sahipliğinde, ‘Bosna Hersek’te Mevcut Durum ve Bosna’nın Geleceği’ konulu konferans düzenlendi. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Bosna Hersek siyasetinde çok kritik görevlerde bulunan, Bosna Hersek’in ilk devlet Başkanı Merhum Alija İzzetbegovic’in Başdanışmanlığını yapan ve ayrıca International University Novi Pazar Sarejevo Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Adamir Jerkovic katıldı. Konferansa, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taner Tatar, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Uğur’la beraber çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı. Rektör Bahçekapılı açılış konuşmasına organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak başladı. Bosna Hersek’in Türkiye için çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bahçekapılı, doğu-batı arasında İslamiyet’i yaşayan Boşnak halkına duyduğu saygıyı ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Bosna Hersek’in mevcut durumu ve geleceği gibi hassas ve önemli bir konuyu böyle kıymetli bir misafirden dinleyecek olmanın verdiği heyecanı ifade edip konuşmasını sonlandırdı. Rektör Bahçekapılı’dan sonra kürsüye gelen Uluslararası İlişkiler Bölümü Araş. Gör. Dr. Abdullah Muhsin Yıldız konuşmasında, Türkiye’nin Balkan coğrafyası ile tarihi geçmişine ve Bosna Hersek Savaşı’nın tarihine değindi ve sözü İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e bıraktı. Soygüzel, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Yalova Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Bosna Hersek’te çok önemli bir yeri olan değerli bir siyasetçi aynı zamanda bir entelektüel olarak yazdığı kitaplarla Bosna Hersek’in kritik dönemlerine her zaman destek veren Prof. Dr. Adamir Jerkovic’i dinlemenin heyecanını belirtti.

‘BİRLİKTE BOŞNAK VE TÜRK HALKI ARASINDA BİR BAĞ KURDUK’..

Konferansın ana konuğu Prof. Dr. Adamir Jerkovic konuşmasına, “Değerli Türk dostlarımın karşısında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” ifadeleriyle başladı ve bu imkanı sağladığı için Rektör Bahçekapılı’ya teşekkürlerini sundu. Büyük ilgiyle dinlenen konferansta Jerkovic, Bosna Hersek Savaşı’nın tarihinden, Bosna Hersek’in kozmopolit yapısından ve 2 Ekim’de tarihinde Bosna Hersek’te yapılan genel seçimlerin siyasi ve sosyal sonuçlarından bahsetti. Konferans bitiminde Jerkovic, dinleyicilerin sorularını cevapladı. Katılımcılar tarafından ilgi ve merakla dinlenen konferans, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.