yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3454
EURO
34,8734
ALTIN
2.391,18
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘BİZ ZATEN CEVABINI BİLİYORDUK’

‘BİZ ZATEN CEVABINI BİLİYORDUK’
26.10.2022 17:52
0
A+
A-

 

  • Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, yeni hastane binasında otopark sorunu olduğunu dile getirdi. Hastaneye hala tabelanın asılmadığını söyleyen Çandır, gelen kadronun da yetersiz olduğunu ifade etti..

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, yeni yapılan ve hizmete sunulan hastane ile ilgili HABERCİ’ye açıklamalarda bulundu. Çandır, yaptığı açıklamada tabelanın hala asılmadığını ifade ederek, “bu yıl içerisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılacağına inanmıyorum. Çünkü gelen kadrodan belli. Gelen kadro hala yetersiz. Hani profesörlerimiz, doçentlerimiz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece tabelayı asmakla olmuyor” dedi.

‘Binali Yıldırım şehir hastanesi sözü vermişti’..

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın açıklamalarına karşılık açıklamalarda bulunan Çandır, “İl Sağlık Müdürümüzün bu açıklamasını son derece yerinde ve olumlu buluyorum. Çünkü Yalova halkının öncelikle bilgiye ihtiyacı var. Ortada konuşulan bir takım söylentiler var. Şehir hastanesi açılacak mı? Tabelası hala niye konulmadı? Burası devlet hastanesi mi olacak? Eski hastane binası ne olacak? Ne zaman eğitim ve araştırma hastanesi olacak? Gibi sorular dönüp duruyor. Yanılmıyorsam 2017 yılında Başbakanın Yalova Meydanı’nda bir seçim konuşmasında yapmış olduğu bir açıklama var. Binalı Yıldırım, orada yaptığı konuşmada Yalova’ya 400 Yataklı Şehir Hastanesi’nin açılacağının müjdesini vermişti. İnternet üzerinde arşivler mevcut. 400 Yataklı Şehir Hastanesi nasıl olduysa bir anda Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne döndü. Biz o dönem ‘şehir hastanesi olacak mı?’ diye sorsaydık, herhalde bize ‘evet şehir hastanesi olacak’ denilecekti. Ama biz onu o zaman sormadık. Bugün Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bahsediliyor. Eğitim ve Araştırma’nın üzerinde ısrarla durmamızın sebebi, daha önce verilen sözlerin tutulmamış olması” dedi.

‘Gelen kadro yetersiz’..

Bu yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılacağına inanmadığını belirten Çandır, “Biz zaten İl Sağlık Müdürü’nün ve İl Başkanı’nın sözlerine itimat etmek zorundayız. Daha önceki verilen sözler tutulmadığı için biz ısrarla bunun üzerinde durduk. Gelmiş olduğumuz noktada ben, bu yıl içerisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılacağına inanmıyorum. Çünkü gelen kadrodan belli. Gelen kadro hala yetersiz. Hani profesörlerimiz, doçentlerimiz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece tabelayı asmakla olmuyor. Bakanlık hala tartıyor. Yalova’da acaba eğitim ve araştırma hastanesi olur mu? Ankara’da Şehir Hastanesi açıldı hala sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Bunun altyapısı yapılmadan, kurulmadan, kadroları oluşturmadan, dijital aksam yerine getirilmeden, fizibilitesi oturtulmadan Eğitim Araştırma Hastanesi nasıl olacak?” dedi.

‘Otopark sorunu bulunuyor’..

Yeni binada ayrıca otopark sorunu olduğunu da belirten Çandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni binada otopark sorunu yaşanıyor. 25-30 araçlık bir otopark var. İnsanlar araçlarını caddenin üzerine çekmeye başladılar. Yetmiyor.  İl Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Bakanlığı bunların hepsini tartacak. Ondan sonra da bir ruhsat verilecek. Eğer bu süreç eksik yürütülürse, korkarım ki Bakanlık, diyecek ki size devlet hastanesi yeterli. ‘Bize sorsalardı zaten söylerdik’ diyen İl Sağlık Müdürümüze şunu söylemek istiyorum; biz zaten o cevabı alacağımızı biliyorduk. Onun için sormaya ihtiyaç duymadık. Biz bu işin arkasındayız. Eğitim ve Araştırma olması için, Yalova’nın Türkiye’nin saygın önder hocalarına, akademisyenlerine ev sahipliği yapması için beklentimiz devam ediyor.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.