yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2050
EURO
35,0171
ALTIN
2.502,37
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

‘BİZ ADALETİN TESİSİ İÇİN VARIZ’

‘BİZ ADALETİN TESİSİ İÇİN VARIZ’
07.07.2022 17:55
0
A+
A-

 

İstanbul Bakırköy’de öldürülen Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi nedeniyle Yalova Barosu tarafından Adliye önünde basın açıklaması yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Barosu tarafından Adliye önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Bakırköy’de öldürülen Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi nedeniyle yapılan açıklamayı Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş okudu. Açıklamada, “Türkiye Barolar Birliği ve tüm baroların ortak kararı ile avukatların ekonomik sorunlarının çözümü için basın açıklaması planladığımız bir dönemde İstanbul Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ın takip ettiği bir dava sebebiyle ofisinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğü haberini aldık” denildi.

‘Her gün öldürülüyoruz’..

Çavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyoruz ki, başımız sağ olmayacak. Meslektaşımızı alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdik. Av. Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı müvekkili ile özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güçle, ölüm kustu. Son dönemlerde giderek artan avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan öte, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır. Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır. Her gün öldürülüyor, saldırıya uğruyoruz. Avukatlık mesleğinin sorunları yok sayılarak ekonomik nedenlerle meslektaşlarımız intihar ederken sadece seyredilmesinden usandık. Mesleğimizin sorunlarının çözümü için eylem planladığımız bir zamanda;  yaşadığımız acı karşısında problemleri dile getirmeye utanıyoruz.”

‘Yas tutmaktan bıktık’..

“Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” diyen Çavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Yalova Barosu olarak, avukatlara yönelik saldırılar, mesleğimizi ifa ederken yaşadığımız engeller, ekonomik problemler başta olmak üzere her türlü sorunun çözümü için kararlılıkla hareket edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, meslektaşımızın ailesine ve tüm meslektaşlarımıza, başsağlığı diliyoruz. Unutulmamalıdır ki; biz adaletin tesisi için varız. Biz ölürsek adalet ölür.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.