yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘BİR GÜN DEĞİL HER GÜN DEĞERLİSİNİZ’

‘BİR GÜN DEĞİL HER GÜN DEĞERLİSİNİZ’
08.03.2024 17:17
0
A+
A-
  • Yalova Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyenin kadın personellerine özel bir gece organize etti. Programa; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, eşi Gökşen Şahin Tutuk ile birlikte katılırken AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Adayı Selihan Dicle Şimşek de Tutuk çiftine eşlik etti..

 

Haber / Esin KAYA

Başkan Mustafa Tutuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın personelleri için yemek programı tertipledi. Düzenlenen organizasyonda masaları tek tek dolaşarak kadın personeller ile bir araya gelen Tutuk çifti, personellerin kadınlar gününü kutladı.

GÖKŞEN TUTUK, “PEKİ SİZLER DE SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?”..

Kadınlar gününün ortaya çıkışından tarihin birçok sahnesinde medeniyetimizin kadına verdiği değere kadar bilgiler veren Gökşen Tutuk; “Bugün burada bulunmamızın sebebi; Amerika’nın New York kentinde kadın işçilerin kendi haklarını savunmak için başlatılan grev esnasında çıkan yangında, fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçinin yaşamını yitirmesidir. Bunun sonucunda birçok ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmaktadır. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek devlet yönetiminde Hakanların yanında ‘Hatun’ adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kadınlar ata binip ok atar, top oynar, güreş gibi ağır sporlar yapar ve savaşa katılırlardı. Biz böyle bir kültürden gelen kadınlarız. Kadınlar olarak son derece güçlü, birçok işi aynı anda yapabilecek potansiyele sahip, çok özel varlıklarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey kahraman Türk Kadını; sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle tüm dünyaya örnek olacak adımlarla kadınlara yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Bende bir kadın olarak bana bahşedilen bu hakları sonuna kadar layıkıyla koruyacağıma söz veriyorum. Peki sizler de söz veriyor musunuz? Hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

BAŞKAN TUTUK, “SİZ DEĞERLİ KADINLARIMIZIN HEPİMİZİN ÜZERİNDE EMEĞİ VAR”..

“8 Mart, kadının toplum içindeki yerinin nedenli önemli olduğunun vurgulandığı gündür” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tutuk ise, “Doğumdan ölüme kadar siz değerli kadınlarımızın hepimizin üzerinde emeği var. Kıymetli mesai arkadaşlarım; sizlerin sadece aileleriniz üzerinde değil tüm Yalova’nın üzerinde emeğiniz var. Çünkü bizler kamuya hizmet ediyoruz. Sizlerin bu hizmeti yürütürken mutlu olmanız, işinizi severek yapmanız için yöneticiler olarak her zaman destekçiniz olmaya özen gösterdik. Ekonomik anlamda refah içerisinde olmanız için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Sizlere her zaman değer verdik. Bundan sonrada aynı anlayışla odak noktamız sizler olarak hep birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Şunu da belirtmek isterim ki kadınlar gününde hepiniz idari izinlisiniz. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. Başkan Tutuk’un ardından başarı hikâyesi olan kadınlara kürsüde yer verildi. Başkan Tutuk, hem eşine hem de konuşmacı kadınlara çiçek takdiminde bulundu. Programın sonunda Tutuk çifti, kadın personeller ile günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.