yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5671
EURO
35,0146
ALTIN
2.428,17
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI’

‘BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI’
24.02.2022 17:42
0
A+
A-

 

Özel Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’nın tek Boşnak köyü olan Ayazma köyündeki cami, yaklaşık 2 yıldır restore edilmeyi bekliyor. 112 yıllık Ayazma Cami yaklaşık 42 yıldır kullanılmaz halde. Ayazma köyü halkından İzzet Eş, camide restore çalışması başlanacağını duyurdukları zaman çok sevindiklerini ifade etti. Yaklaşık 2 yıldır restore çalışmasını beklediklerini söyleyen Eş, bir çivi dahi çakılmadığını sözlerine ekledi.

‘KÖY MERKEZİ TAŞININCA KULLANILMAMIŞ’..

1983 yılında Bosna Hersek’ten göç edenler tarafından kurulan Ayazma köyünde bulunan camiden günümüze sadece taş duvarlar kaldı. Caminin çatısının komple çöktüğünü belirten Ayazma köyü sakini İzzet Eş, “Bu caminin bulunduğu yer köyün eski merkezi olarak geçiyor. Atalarımız 1893 yılında buralara göçtüğü zaman camiyi yapmışlar. Zamanla köy merkezi aşağıya doğru taşınıyor. Orada da yeni bir cami inşa ediliyor. Burada yerleşim kalmayınca bu tarihi cami de bu hale geliyor” dedi.

‘2 YILDIR BEKLİYORUZ’..

Yaklaşık 2 yıldır caminin restore çalışmasını beklediklerini ifade eden Eş, “Biz restore çalışması yapılacağını duyduğumuz zaman çok sevindik. Fakat yaklaşık 2 yıldır bekliyoruz. Yaklaşık bu cami 42 yıldır kullanılmıyor. Ben 1964 doğumluyum. Çocukluğumda köyün aşağı tarafına yeni bir cami yapıldı. Zamanla köy merkezi o tarafa doğru kaydı. Öte yandan köy muhtarımızın girişimleriyle camiye kadar olan yol yapıldı. Biz kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyoruz. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesini istiyoruz” dedi.

‘ANITLAR KURULU TESCİLİNİ YAPMALI’..

Caminin bulunduğu arazinin hala şahıslar üzerinde bulunduğunu belirten Eş, “Bu caminin henüz tapusu dahi alınmadı. Arazi tapusu hala şahıslar üzerinde duruyor. Anıtlar kurulu tarafından tescilinin yapılmasını istiyoruz. Biz kamuoyunun bu konuda aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.