yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘BİNA GÜVENLİ; ALGI YAPIYORLAR!’

‘BİNA GÜVENLİ; ALGI YAPIYORLAR!’
25.03.2024 16:47
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, hastane ile ilgili son zamanlarda yapılan algı çalışmalarını manipülatif bulduğunu belirtti. Başkan Tutuk, yaptığı açıklamada hastane hakkında çıkarılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını ve hastanenin depreme dayanıklı olduğunu vurguladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki yolda yaşanan kayma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutuk, hastane yolu ile ilgili algı çalışmasının yapıldığını söyledi. Hastanenin giriş yolunda yaşanan kayma sorununa değinen Başkan Tutuk, “Tek sorun hastanenin önünden geçen yolun dolgusunda yaşanan oturma. Karayolları burada fore kazıklarla bir duvar örecek ve bu oturmanın da önüne geçilecek” şeklinde konuştu. Ayrıca Başkan Tutuk, hastanenin güney tarafında bulunan Şehir Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bir proje gerçekleştireceklerini söyledi. Tutuk, bu projenin, 20 metre genişliğinde 4 şeritli ve 2,5 kilometre uzunluğunda bir yol yapılmasını içerdiğini belirtti. Başkan Tutuk, hastane duvarının etrafına drenaj yapılacağını ve oturma ve kaymaların tamamen önüne geçeceklerini ifade etti.

‘HASTANENİN DOĞUSU OTURUYOR’..

Hastanenin 2018 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını ve derem izolatörleri ile donatıldığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Hastane ile ilgili bir algı çalışması var. Bu konuyu manipüle ediyorlar. Hastanenin depreme dayanıksız olma gibi bir durumu söz konusu değil. Hastane 2018 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Deprem izolatörleri ile donatıldı. Depreme son derece dayanıklı bir bina. Hastane uzun yıllar hizmet edecek zemini de sağlam bir bina. Hastaneye giriş yolunda Karayolları tarafından yapılan duvar kayma yaptı. Tüm hastaneyi depreme dayanıksız gibi gösterme çabası beyhude bir çırpınıştır. Tek sorun hastanenin önünden geçen yolda yaşanan oturmadır. Karayolları burada fore kazıklarla bir duvar örecek ve bu oturmanın önüne geçecek. Ayrıca o yol 15 metreden 20 metreye genişletilecek. Hastanenin güney tarafında da Şehir Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bizim bir projemiz var. Orada 20 metre genişliğinde 4 şeritli, 2,5 kilometre uzunluğundaki bir yol yapacağız. Ayrıca hastane duvarının oraya drenaj yapılacak ve bu oturma ve kaymaların tamamen önüne geçilecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.