yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

‘BİLİM VE TEKNOLOJİDE DE VARIZ’

‘BİLİM VE TEKNOLOJİDE DE VARIZ’
09.03.2022 17:15
0
A+
A-

 

 

Haber/ Büşra GÜNDÜZ

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Oral; Bilim ve Teknoloji haftasında; insanın yaşamını etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durulmasının amaçlandığını söyledi.

‘Stratejik hedef’..

Türkiye olarak, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi hedeflerine kararlılıkla ilerlendiğini söyleyen Başkan Oral, “Ülke olarak, attığımız her adımda millilik, yerlilik ve özgünlüğü baş tacı ediyoruz. Yüksek teknoloji ve inovasyon, dijital dönüşüm, girişimcilik, beşeri sermaye ve altyapı olmak üzere tüm alanların üzerine titizlikle eğiliyoruz. Biliyoruz ki Milli Teknoloji Hamlesinin başarısının teminatı, bu vizyonun toplumsallaşmasında yatıyor. Genciyle yaşlısıyla, mühendisiyle doktoruyla, rektörüyle genel müdürüyle, esnafıyla işçisiyle, öğretmeniyle öğrencisiyle bu işi topyekûn sahiplenmeliyiz” dedi.

‘Geleceğin bilim insanları yetişecek’..

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefiyle Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle Altınova Belediyesi Hizmet Binası 4. katında İcathanenin hizmete sokulduğunu ifade eden Başkan Oral, “Altınova Belediyesi olarak eğitim alanında her türlü imkanları seferber ediyoruz. Çocuklara ve gençlere yapılan çalışmaların geleceğimize yapılan en büyük yatırım olarak görüyoruz. Hizmete soktuğumuz İcathane de bizim için çok önemli bir çalışma. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini yetiştirmeleri ve hayal güçlerini geliştirmeleri, tasarım atölyelerinde, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler bulunabilmeleri son derece önemli” dedi.

‘İyi yetişmiş genç beyinlere ihtiyaç var’..

Ülkenin genç beyinlere ihtiyacının olduğunu söyleyen Dr. Oral, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ülkemizin teknolojik bakımından ilerlemesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Son dönemde gerek savunma sanayinde gerekse elektrikli araçlarında üretilmesinde büyük bir atılım yapan Türkiye’nin yeni teknolojilere ayak uydurabilen iyi yetişmiş genç beyinlere ihtiyacı var. TÜGVA ile kurduğumuz bu atölye ile Altınova’mızda nice tasarımların ve icatların çıkacağına inanıyoruz. İcathanenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Geleceğin teknolojileri..

Altınova Belediyesi’nde kurulan İcathanede; kodlama, Robotik ve Endüstriyel Tasarım Atölyesi son yıllarda oldukça popüler olan kodlama eğitimi geleceğin teknolojik gelişmeleri için gerekli altyapının oluşturulmasında önem taşıyor. Öğrenciler bu atölyede analiz yapabilme, problem çözebilme, algoritma geliştirebilme yetileri kazanacak. Geleceğin teknolojileri arasında gösterilen robotik, günümüzde hızlı bir gelişim göstermekte. Öğrenciler bu atölyede Mekanik, Elektronik, Kablosuz İletişim, Otonom Sistemler konularında becerilerini geliştirecekler. Teknolojinin hızlı gelişimi, üretimin hızlanmasını sağlıyor. 3D yazıcıların icadıyla bu süreç ivme kazanarak üretim sistemlerini farklı bir boyuta taşıdı. Bu önemli teknolojinin eğitim altyapısının oluşturulması adına öğrencilere 3D Yazıcılar ile Endüstriyel Tasarım ve Üretim eğitimi verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.