yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
35,3509
EURO
36,5211
ALTIN
3.029,99
BIST
9.960,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C

BİLİM ŞENLİĞİ’NDE YAPAY ZEKA KONUŞULDU

BİLİM ŞENLİĞİ’NDE YAPAY ZEKA KONUŞULDU
08.01.2025 14:19
0
A+
A-
  • Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 12. Bilim Şenliği, yapay zekanın sosyal hizmet alanındaki rolünü ve gelecekteki etkilerini tartışmaya açtı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 12. Bilim Şenliği kapsamında, sosyal hizmet alanındaki yenilikçi yaklaşımların tartışıldığı etkinlikte, Hatice Hale Yurttabir ana konuşmacı olarak yer aldı. Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Doktora Programı öğrencisi olan Yurttabir, “Yapay Zeka Nereye Koşuyor?” başlıklı sunumuyla, yapay zekanın sosyal hizmet uygulamaları ve eğitimine etkilerini ele aldı. Yurttabir, sunumunda yapay zekanın sosyal hizmet mesleği üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirirken, teknolojinin fırsatları ve beraberinde getirdiği etik sorumluluklara dikkat çekti. Sunumda, yapay zekanın dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamadaki potansiyeli, sosyal hizmet eğitiminde kullanılan yenilikçi araçlar ve mesleki uygulamalarda yapay zekanın yeri tartışıldı. Etkinlik sırasında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Yurttabir, yapay zekanın sosyal hizmet profesyonelleri için bir destek mekanizması olarak nasıl kullanılabileceğini örneklerle açıkladı. Özellikle sosyal hizmet eğitimi alanında dijital araçların kullanımının önemi ve bu araçların mesleki bilgiye erişimi kolaylaştırmadaki rolü vurgulandı. Bilim Şenliği, sosyal hizmet öğrencilerinin bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan ilgisini artırmayı amaçlayan bu tür etkinliklerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Hatice Hale Yurttabir’in değerli katkılarıyla zenginleşen bu etkinlik, sosyal hizmetin geleceği hakkında yeni ufuklar açtı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.