yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4615
EURO
34,7745
ALTIN
2.420,41
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

BİLGE OKULLARI’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

BİLGE OKULLARI’NDA BAHAR ŞENLİĞİ
28.05.2022 18:39
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bilge Okulları Hobi Bahçesinde düzenlenen şenliğe, TEMA Vakfı Yalova Şubesi tam kadro katıldı. Temsilcilik olarak yıl içinde pek çok kez meşe palamudu tüplemesini farklı okullarda gerçekleştirdiklerini söyleyen İl Temsilcisi Arzu Demir, “Bu şenlikte kendi rekorumuzu kırdık ve tam 200 meşe palamudu tüplemesi yaptık. Meşeler öğrencilerimize emanet ettik ve inşallah bahar aylarında toprakla buluşacak” dedi. Tüm öğrencileri ile TEMA’ya gönül veren okulumuzda Okul Müdürümüz Nazmi Arıkan’a Bu Okulun Öğrencileri TEMA Gönüllüsü olmuştur görsel çerçevemizi teslim ettik. Okulda gerçekleştirdiğimiz Doğa eğitim ve projelerinde okul sorumlusu olarak bizlere her türlü desteği sağlayan Okul Sorumlumuz Gülseren Oktay öğretmenimiz ile birlikte kendilerine teşekkür belgelerimizi teslim ettik” dedi.

‘Meşe, erozyona engel olur toprağı korur’..

Meşenin çok çabuk çoğalan bir ağaç türü olduğunu söyleyen Demir, “Meşe palamudu tüplemesi ardından öğrenciler ile neden meşe konulu mini bir bilgilendirme yaptık. Barışın, gücün ve dayanıklılığın sembolü olan meşeler, ülkemizde yaprağını döken ve dökmeyen (herdem yeşil) olmak üzere farklı 18 türü ile deniz seviyesinden yüksek dağlara, deniz ikliminden kurak alanlara, verimli topraklardan, fakir topraklara kadar çok farklı koşullarda ülkemizin hemen hemen tüm bölgelerinde 6,2 milyon ha ormanlık alan oluşturmaktadır. Ancak meşe ormanlarının yüzde 95’i bozuk vasıflı ormanlardan oluşmaktadır. Diğer bir ifade ile mevcut meşe ormanlarının yüzde 95’i ormanlardan beklenen işlevleri tam olarak yerine getirmekten oldukça uzak durumdadır. Bu haliyle geçmişte bir meşe denizi olan Anadolu’nun eski haline getirilmesi içindir Meşe. Baltayla ona zarar vermemize rağmen, bize küsmeyip yeniden yeşererek sadık dosttur meşe. Tek bir ‘meşe’ zaman içinde ‘meşeler’ olur. Tek bir meşe gün be gün, derine ve yanlara doğru büyüttüğü köklerinin kapsadığı alandaki toprağı bir arada tutar, erozyona engel olur toprağı korur” dedi.

Dopdolu şenlik..

Şenliğin dopdolu geçtiğini söyleyen Demir, “Şenlik alanında kurulu her biri farklı konulu stantları ziyaret ettik. Tişört boyama atölyesi, yüz boyama etkinliği, robotik atölyesi, uçurtma atölyesi, çiçek ekim atölyesi, geleneksel çocuk oyunları, STEM çalışmaları, eğlenceli deneyler atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, bilim atölyesi, rüzgar gülü yapım atölyesi, akıl zeka oyunları ve bizler de rüzgar gülü yaptık. Güneş enerjisi ile çalışan araba modeline hayran kaldık, şarkılar eşliğinde oldukça keyifli zaman geçirdik.  Birlikte umut yeşertmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.