yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4756
EURO
34,7626
ALTIN
2.478,14
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN!

BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN!
07.06.2022 15:23
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği ve alanında uzman isimlerden oluşan gönüllü katılımcılar tarafından kurulan atölye ve stantlara Çınarcık halkının yanı sıra farklı ilçe ve illerden gelen birçok kişi de ilgi gösterdi. Balık adamların denizden Türk bayrağı çıkarması ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliğin açılış konuşmasında, “Doğanın parçası olduğunu unutan bir insan bile değişirse, tekrar doğayla uyum içinde yaşamayı öğrenirse dünya bambaşka bir yer olur. Bu yüzden başka bir dünya mümkün” mesajını veren TEMA Vakfı Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren bu etkinlik için çok hazırlanıldığını belirtti.

Dopdolu program..

TEMA Vakfı etkinliklerinin ve gönüllülük çalışmalarının anlatıldığı stant dışında Yalova’da biyoçeşitlilik, arıcılık, iklim değişikliği, şifalı bitkiler, seramik, tohumlu kağıt yapım atölyesi, su sporları, kampçılık, tırmanış duvarı, bisiklet, atıksız yaşam ve resim atölyeleri gibi birçok stant da şenlik kapsamında kuruldu. Düzenlenen çocuk oyunları, halat çekme yarışı ve gün boyu devam eden ödüllü yavaş bisiklet sürme yarışı ile 7’den 77’ye tüm katılımcılar doyasıya eğlendi. Bisikletli Kadın İnisiyatifi tarafından hazırlanan hediyeler bisiklet sporuna gönül verenlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Türkiye’de ilk defa..

Bisiklet turu ile sona eren etkinliğin mimarları olan Gülkent Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Züleyha Merve Eren ve Gülkent İlkokulu Sınıf Öğretmeni ve TEMA Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren katılımcılara özverilerinden dolayı teşekkür etti. Etkinlikte görevli TEMA Vakfı gönüllüleri adına konuşan Eren, “Bu, büyük bir ekibin eseridir. Kurulumdan, alan düzenine kadar herkes aylardır emeğini, gönlünü katıyor. Katılımcılarımızın hepsi Yalova’da hatta kimisi Türkiye’de parmakla gösterilecek kişiler. Böylesine büyük bir organizasyonda bize katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendileri olmasaydı bu şenlik mümkün olmazdı. Türkiye’de ilk defa böyle bir konsept yapıldı. Altından başarıyla kalkmamıza yardımcı olan, her tür maddi desteklerini esirgemeyen TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği ve Yalova Merkez İlçe Sorumlusu olmak üzere, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz’a, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve belediye çalışanlarına, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nedim Karabacak’a minnettarız. Eşim ile hayalini kurduğumuz etkinliği hayata geçirdiğimiz için son derece gururluyuz. Seneye daha kapsamlı bir işe imza atıp geleneksel bir festival haline getirmek istiyoruz. Tüm kurum ve kuruluşları da Dünya Çevre Günü etkinliklerini birleştirmeye ve gerçek bir şenlik ortamı yaratmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.