yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5044
EURO
34,6362
ALTIN
2.480,03
BIST
9.616,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C

BANGLADEŞ’E TARIM KONUSUNDA TEKNİK DESTEK

BANGLADEŞ’E TARIM KONUSUNDA TEKNİK DESTEK
06.05.2022 17:07
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bangladeş Tarım ve Planlama Bakanlığı bürokratları, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında teknik bilgi aldılar.

İKİNCİ KEZ GELDİLER..

Geçtiğimiz ay Türkiye’deki tarım çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla ülkemize gelen Bangladeş Halk Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Planlama Bakanlığı yöneticileri, ikinci kez Türkiye’ye gelerek teknik gezilerine devam ettiler. Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni yeniden ziyaret eden Bangladeş Heyeti, bahçedeki bitkiler ve özellikleri hakkında bilgi aldılar.

BİLGİ AKTARIMI YAPILDI..

Bangladeş heyetine yapılan çalışmaların aktarıldığını ifade eden Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde görevli Altınova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç, “Bangladeş heyeti; baharatçılık, arıcılık ve yağlı tohumların ıslah çalışmaları, kaliteli tohum üretimi, çiftçilerin geliştirilmesi ve dağıtım yapılması süreçlerini iyileştirmek üzere, ülkemizden bilgi transferi yapabilmek üzere ziyaret ettiler. Kaliteli tohum üretimi, dağıtımı ve çiftçiden kaliteli fide ve ürün alma konusunda çalışmalar yapılıyor. Ülkelerinde meyve ve sebze tarımı oldukça gelişmiş durumda fakat tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çok fazla çalışma yok. Tıbbi ve aromatik bitkilerin katma değeri ve önemi sebebiyle daha çok bilgi edinmek üzere bahçeyi ziyaret etmek istediler. Tohumları ve bitkileri inceleyip bilgi aldılar” diye konuştu.

‘GURUR DUYUYORUZ’..

Bangladeş Tarım ve Planlama Bakanlığı bürokratlarını ağırlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bangladeş Tarım ve Planlama Bakanlığı bürokratları; Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemizi incelemelerde bulunmak, çalışmalar ve ürünler hakkında bilgi almak için ilçemize geldiler. Altınova tarımı, turizmi, tarihi, sanayisi, kültür, spor ve tüm değerleri ile marka kent olma yolunda emin adım ilerliyor. Yaptığımız çalışmaların, yatırımların, hizmetlerin meyvesini toplamaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.