yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

AYDAL BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

AYDAL BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU
09.03.2022 17:29
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Prof. Dr. Doğan Aydal, ülke gündemine ilişkin ve partisinin projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.  Prof. Dr. Aydal, hazırladıkları projelerin yer aldığı kitapları tanıtarak bilgilendirmede bulundu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, ileriye dönük projeler, geçmişte yapılan yatırımlar ve ileride yapılacak yatırımların artılarını, eksilerini anlattı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Prof. Dr. Doğan Aydal’a, Yalova İl Başkanı Mustafa Berber, parti yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Türkiye’deki her noktayı, her eksiği, yapılması gerekenleri çok iyi bildiklerini ifade eden Prof. Dr. Aydal, Biz Türkiye’yi Biliyoruz, Ülke Sorunları ve Çözümlerimiz, Kanal İstanbul Asla Yapılmamalı ve 81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi ve Kalkınan Türkiye isimli hazırladıkları kitaplardaki projelerden bahsetti.

‘4. fıkra yok hükmündedir’..

Aydal, büyük tepki çeken düzenleme ile ilgili, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Kanunu ile ilgili olarak, 21/9/2017 tarihli ve 30187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maden Yönetmeliğinin 115. maddesine bir fıkra ekleyerek, zeytinlik alanlarda madencilik yapılabileceğini ve usullerini belirtmiş. Maden Yönetmeliğinin 115. maddesine bu ek fıkranın eklenmesi iki sebeple hukuk dışıdır. Hiçbir yönetmelik maddesi kanun üzerinde olamayacağından bugün bakanlıkça eklenen 4. fıkra yok hükmündedir. Bu sebeple, vatandaşlarımız arasında huzursuzluğa yol açmadan bu yönetmelik maddesinin acilen iptal edilmelidir. Bunlardan ilki ‘yönetmelik’ tanımıyla ilgilidir. Hiçbir yönetmelik maddesi, Maden Kanunu’nda bulunmayan bir konuda yorumda bulunamaz. Yönetmelik, Kanunda bulunan bir maddenin nasıl uygulanacağıyla ilgili bilgiler içermelidir. Maden Kanunu’nda, zeytin arazileri ile ilgili bir hüküm konulmadığından, yönetmelik içine zeytinlik araziler ile ilgili ek fıkra konulamaz. İkinci ve belki de daha önemli husus, Maden Yönetmeliğine konulan bu ek fıkra, 3573 Kanun Numarasıyla belirtilen Kanuna aykırıdır. Bu maddenin yenilenmiş haline göre, ‘Madde 20 – Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin, vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez. Bu alanlarda yapılacak zeytinyağı fabrikaları ile küçük ölçekli tarımsal sanayi işletmeleri yapımı ve işletilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın iznine bağlıdır’ denilmektedir. Kanunun çıkartılmasını teşvik edenlerin birçoğu bölgede az da olsa bulunan altın madenciliğini hedeflemiştir. Bu madenler de maalesef zeytinlik alanlar ile örtüşmektedir. Şu ana kadar yapılan altın madenciliğimizin, siyanür probleminin sade vatandaşta oluşturduğu tepki de bilinmektedir” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.