yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AYAZMA KÖYÜ’NE MÜJDE

AYAZMA KÖYÜ’NE MÜJDE
05.05.2022 13:44
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

HABERCİ’nin 25 Şubat 2022 Cuma günkü yayınında ‘BU CAMİ NE ZAMAN RESTORE EDİLECEK? BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI’ başlıklı manşet haberinin ardından Ayazma köyü halkına müjdeyi İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel verdi. HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan Soygüzel, değerlendirmelerde bulundu. İfraz işlemi için gerekli izinlerin alındığını söyleyen Soygüzel, işin en önemli kısmının çözüldüğünü belirtti.

‘GEREKLİ İZİNLER ALINDI’..

Yalova’nın tek Boşnak köyü olan Ayazma köyündeki camide sevindirici haber geldi. Birkaç ay içerisinde restorasyon çalışmasının başlayacağını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Orası 7,5 dönümlük bir arazi. Yaklaşık 400 metrelik caminin de içinde bulunduğu kısım camiden ayrılacak. Teknik tabiri ile orası ifraz edilecek. Bu ifraz işlemi yapıldıktan sonra Anıtlar Kurulu’na caminin tescili için müracaat edilecek.  Bu ifrazın yapılması için gerekli izinler alındı” dedi.

‘RESTORASYON PROJESİ HAZIRLANACAK’..

İfraz işleminin uzun sürmediğini belirten Soygüzel, “İfraz için Toprak Koruma Kurulu Kararı ve Bakanlık izni gerekiyordu. Bu izinler alındı. Şimdi de İl Özel İdaresi tarafından ifraz işlemleri yürütülüyor. İfraz işlemi uzun bir işlem de değil. Birkaç haftaya muhtemelen tamamlanmış olacak. İfraz işlemlerine müteakiben, yapının tescili için Anıtlar Kurulu’na İl Özel İdaresi tarafından müracaat edilecek. Ondan sonra da restorasyon projesinin hazırlanması için İl Özel İdaresi tarafından ihale açılacak. Restorasyon projesi hazırlandıktan sonra da yapımına geçilecek” diye konuştu.

‘ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK’..

Yapının çevresinde de düzenlemeler yapılacağını belirten Soygüzel, “Tabii biz sadece yapının restorasyonu değil de yapının çevresinde de düzenlemeler yapacağız. Öyle bütünleşmiş bir proje olacak. Bu yıl içerisinde de projeyi tamamlamayı öngörüyorum. Restorasyon işlemi Anıtlar Kurulu’nun onayı ile olacak. Her yapılan işlem Anıtlar Kurulu’ndan geçmesi gerekiyor. Bazen süreçler yavaş işleyebiliyor. Ama bu yıl içerisinde önemli adımlar atılmış olacak.  Birkaç hafta içerisinde restorasyon projesi hazırlanmaya başlayacak. Birkaç ay içerisinde de çalışmalar da başlamış olacak. Orada sıkıntılı olan tek şey ifraz işlemiydi. Oradaki araziyi ayırmak çok zor bir işlemdi. Şimdi araziyi ayırmak için izinler alındığı için işin en önemli kısmı çözülmüş oldu. İnşallah hızlıca başlayacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.