yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘AVRUPALILAR TERMAL’İ KEŞFETTİ’

‘AVRUPALILAR TERMAL’İ KEŞFETTİ’
11.12.2022 17:17
0
A+
A-

 

  • Termal’de 2022 yılındaki yoğunluk turizm işletmecilerinin yüzünü güldürdü.  Termal Kaplıca İşletmeleri Müdür Yardımcısı Ümit Yılmaz, yıl boyunca 40 bin misafir ağırladıklarını ifade etti. Black Bird Otel Müdürü Rahmi Çağrı Kaya ise Avrupa’dan gelen misafir sayılarında ciddi artış olduğunu belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca İşletmeleri’ni 2022 yılında 40 bin kişi ziyaret etti. Tesislerin yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile 2022 yılının son ayına ulaştığını ifade eden Termal Kaplıca İşletmeleri Müdür Yardımcısı Ümit Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıcaları İşletmesi olarak 2022 yılını çok verimli geçirdik. 40 bin misafirimizi tesislerimizde ağırladık. Bizi tercih eden turistlerin yüzde 65’i yerli turistlerden oluştu. Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’dan gelen misafirler de tesislerimizi tercih ettiler. Avrupa’dan gelen turistler de de son yıllarda önemli oranda artış yaşamaya başladık. Burada sağlık açısında çok önemli artıları olan termal sularımız ve kürlerimiz var. Bu da sağlık arayanları buraya çekiyor” dedi.

‘TERMAL KEŞFEDİLDİ’..

Avrupa’dan gelen turist sayılarındaki artışa vurgu yapan Black Bird Otel işletmecisi Rahmi Çağrı Kaya ise, “2022 yılı bir önceki yıllara oranla yatırımlarla geçen bir yıl oldu. Geçen yıla oranla Termal’de Avrupa’dan gelen misafir sayılarımızda da önemli bir artış yaşandı. 21 Avrupa ülkesinden gelen misafirleri gerek otelimizde ve gerekse ilçemizde ağırlıyoruz. Şifalı termal sularımızı fizyoterapi hizmetlerimizle destekliyoruz. Avrupa’da yaşayan Türkler, 45 yaş ve üzeri misafirlerimizin fizik tedavi problemlerini çözüme kavuşturduk. 2022 yılında yine yakın bölge avantajlarını da fazlaca kullandık. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bilecik gibi yakın bölgelerden ilimize gelen misafir sayılarımızı da hatırı sayılır bir oranda arttırdık. Bir önceki seneye göre Ortadoğu popülasyonumuz devletlerarası ilişkilerin de düzelmesi ile daha arttı. Yine Rus turistlerin Termal ilçemize olan ilgisi de her geçen gün artmayı sürdürüyor. 2022 yılı genel anlamda oldukça verimli bir yıl oldu” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.