yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,8553
EURO
35,1929
ALTIN
2.450,37
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Salı Açık
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C

ATIK GETİRME MERKEZİ İLGİ GÖRÜYOR

ATIK GETİRME MERKEZİ İLGİ GÖRÜYOR
24.05.2024 15:36
0
A+
A-

YALOVA’NIN TEK 1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ İLGİ GÖRÜYOR

  • Yalova’da tek 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi olan Çiftlikköy Belediyesi Sıfır Atık Merkezi, ilçedeki okulların yanı sıra il merkezindeki okullardan da büyük ilgi görüyor..

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Her hafta bir etkinliğe ev sahipliği yaparak çok sayıda öğrenciyi ağırlayan Çiftlikköy Belediyesi Sıfır Atık Tesisi, bu kez Yalova İsmetpaşa Mazlum Palabıyık İlkokulu’nun 200 öğrencisini konuk etti.  Okulun birinci sınıf öğrencileri, tesisi gezerek geri dönüşüm süreçlerini ve kompost yapımını yerinde öğrendi. Geri dönüşüm, sıfır atık, geri dönüştürülebilir atıklar hakkında bilgilerin verildiği ziyaret sonrasında okula bu yıl başlayan minik öğrencilere sıfır atık boyama sayfaları hediye edildi. Minik öğrenciler, hayat bilgisi dersinde öğrendikleri çevre andını da hep bir ağızdan okuyarak doğaya ve çevreye saygılı bireyler olacaklarına söz verdi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, talep eden okulların sınıflar halinde tesisi ziyaret ettiğini ve sıfır atıkla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirterek, “Öğrenciler, burada geri dönüşüm süreçlerini yerinde görerek sıfır atık konusundaki farkındalıklarını artırıyor. Tesisimiz, asıl işlevi olan geri dönüştürülebilir atıkların sınıflarına göre ayrılarak geri dönüşüm tesislerine gönderildiği bir yer. Aynı zamanda kompost üretim tesisimiz de burada yer alıyor. Asıl işlevlerinin yanı sıra öğrencilerin de çevre ve geri dönüşüm konusunda bilgilerini ve farkındalıklarını arttırmaları bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.