yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ARONYA SATIŞ FİYATI BELİRLENDİ

ARONYA SATIŞ FİYATI BELİRLENDİ
20.07.2022 15:25
0
A+
A-

 

Coğrafi işaret ile tescilli sağlık meyvesi aronyanın Yalovalı üreticileri, 2022 yılı durum değerlendirmesi yapmak, fikir alışverişinde bulunmak ve fiyat belirlemek için bir araya geldiler..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’dan coğrafi işaret almış Aronya üreticileri bir araya gelerek, fiyat belirlediler. Adeta sağlık meyvesi olan aronyanın 2022 yılı durum değerlendirmesi de yapıldı. Coğrafi işaret ile tescilli sağlık meyvesi aronyanın Yalovalı üreticileri, 2022 yılı durum değerlendirmesi yapmak, fikir alışverişinde bulunmak ve fiyat belirlemek için bir araya geldiler. 2018 yılında Yalova Tarım İl Müdürlüğü teşvikleriyle dikimine başlanılan, Yalova’ya ve ülkemizde her yıl artan aronya yetiştiricileri ve alanları bu yılda hasada hazırlanıyor.  Bu yıl aronya meyvelerinin erken olgunlaşması gözlemlenirken buna bağlı olarak da hasat zamanının erken olacağı tahmin ediliyor. Normal şartlarda Eylül ayında yapılan aronya hasadı bu yıl Ağustos sonunda yapılması bekleniyor.

Perakende fiyatı 120 TL..

Birkaç yıl öncesine kadar adı dahi bilinmeyen aronya meyvesi şimdi oldukça aranılır bir sağlık ürünü olarak marketlerde yerini almaya başladı.  İçerdiği çok yüksek antioksidan seviyesi ile birçok hastalığa karşı destekleyici tedavi olarak önerilen, özellikle kansere karşı mücadelede öne çıkan aronya meyvesi birçok bilim insanı tarafından da öneriliyor. Ülke ekonomisinin aşırı değişkenlik gösterdiği ve girdi maliyetlerinin hızlı bir şekilde arttığı bu dönemde ‘Yalova Aronyası’ coğrafi işareti ile tescilli, organik veya organiğe geçiş sertifakalı aronya meyvesinin 2022 yılı referans kilo fiyatının toptan 90 TL, perakende ise 120 TL olması gerektiği belirtildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.