yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

‘ARAÇ MUAYENESİ DEYİP GEÇMEYİN; HAYAT KURTARIYORUZ’

‘ARAÇ MUAYENESİ DEYİP GEÇMEYİN; HAYAT KURTARIYORUZ’
02.01.2022 15:00
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TÜVTÜRK İş Ortağı Temsilcisi Abdulsamet Çakmaklı ve TÜVTÜRK İstasyon Amiri Abdurrahman İpar, HABERCİ’yi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında TÜVTÜRK’ün çalışma prensiplerinden bahseden ikili, 2008 yılından bu yana TÜVTÜRK muayeneleri sayesinde kazalarda yüzde 60’ın üzerinde azalma olduğunu belirttiler. TÜVTÜRK’ün araçlara değer kattığını söyleyen İş Ortağı Temsilcisi Abdulsamet Çakmaklı, “TÜVTÜRK Yalova İstasyonu olarak vatandaşlara en iyi ve en kaliteli hizmeti verdiğimizi düşünüyoruz. İstasyon olarak her yıl 4-5 denetimden geçiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde yüzde 100 puanı olan tek istasyon Yalova İstasyonudur.  Bildiğiniz gibi bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Covid-19 vakası her yerde olduğu gibi TÜVTÜRK istasyonlarında da görüldü. Fakat covid-19 vakası görülmeyen tek istasyon Yalova oldu. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat ediyoruz. Haftada bir normal ilaçlamamızı yaptırıyoruz” dedi.

‘Araç muayenesi deyip geçmeyin; hayat kurtarıyoruz’..

Araç muayenelerinde hafif ve ağır kusur olmak üzere 600’ün üzerinde kusur çeşidi bulunduğunu söyleyen Çakmaklı, “Aslında vatandaşlarımız TÜVTÜRK’e karşı biraz önyargılı yaklaşıyorlar. Araç muayenesi deyip geçmemek lazım. Bizler hayat kurtarıyoruz. Bu aslında vicdan meselesidir. Muayeneden geçen aracın içinde aileler seyahat ediyor. Bunun bilincinde olarak uzman ekibimizle araçları olabildiğince en hafif kusurla muayeneden geçiriyoruz. Muayene yapılan istasyonda kamera ve mikrofon sistemlerimiz bulunuyor. Teknik personelin hata yapma gibi bir lüksü yok” dedi.

‘Türkiye’de tek istasyon’..

TÜVTÜRK Yalova İstasyonu’nun Türkiye’de eşi benzerinin bulunmadığını söyleyen Çakmaklı, “Göreve geldiğimizde istasyon ve çevresinde bazı düzenlemeler yaptık. Meyve ağaçlarından tutun, sebzeye kadar bahçemizde aileler vakit geçirebiliyor. Ailesiyle muayeneye gelip, bahçemizde vakit geçiren Yalovalı vatandaşlarımız var. Biz bu durumdan çok memnunuz. Türkiye’de böyle bir istasyon yok. Denetime gelenler de her zaman aynı şeyi söylüyorlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.