yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3561
EURO
34,8758
ALTIN
2.404,53
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

‘AMACIMIZ; SİZLERİN GÜVENLİĞİ VE HUZURU’

‘AMACIMIZ; SİZLERİN GÜVENLİĞİ VE HUZURU’
03.04.2024 17:13
0
A+
A-

VALİ KAYA BAŞKANLIĞINDA ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI

  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ilimiz genelinde asayiş ve güvenlik faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Nabi Binici, Sahil Güvenlik Komutanı Eren Deneri ile birlikte ilimiz genelinde asayiş ve güvenlik faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Yalova Valiliği’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayında Vali Kaya, okul çevreleri, servis denetimleri ve genel güvenlik tedbirlerine yönelik bilgilendirmeler yaptı. Vali Kaya, kamuoyuyla şu bilgileri paylaştı:

1202 asayiş olayı meydana geldi

Mart ayında, ilimizde 1202 asayiş olayı meydana geldi. Arkadaşlarımız bunun yüzde 95’ini aydınlatmışlar ve 54 şahıs yakalandı. 17 şahıs hakkında da adli tedbir kararı alındı. Aranan şahısların yakalanması noktasında arkadaşlarımız çok yoğun bir gayret sarf ediyor. Haklarında arama kararı çıkmış olan 96 şahıs yakalandı. İfadesi alınmak üzere araması gerçekleştirilmiş olan 273 kişi de tekrar yakalandı. 93 şahıs hakkında da tutuklama gerçekleştirildi.

23 şahsa idari para cezası

Çok sayıda vatandaşımızın hafta sonunu burada geçirmek istediğini göz önünde bulundurarak, onların güvenliği ve huzur adına umuma açık işyerleri, kafeler buralarla ilgili de yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu işyerlerini sık sık denetliyoruz. Yaptığımız denetimlerde; 1 ay içerisinde 5 iş yerine kumar oynamaya yer ve imkan sağlamak sebebiyle işlem yaptık. 6 işyeri ile ilgili idari para cezası gerçekleştirdik. 23 şahsa da kumar oynadıkları tespit edildiklerinden dolayı idari para cezası verdik. Ruhsatsız tabancayla ilgili de özellikle yol taramalarında dikkat ediyoruz. 37 ruhsatsız silah, tabanca yakaladık.

Kadına yönelik şiddet kapsamında 213 olay

İlimizde 1 ay içerisinde kadına yönelik şiddet kapsamında 213 olay meydana geldi. Biz bu şüphelilerin tamamını yakaladık. Kadına yönelik şiddetle ilgili kırmızı çizgimiz var. Dolayısıyla hiçbir kadınımızın mağdur olmasını istemiyoruz. 5 şüpheli şahıs hakkında da elektronik kelepçe uygulaması devam ediyor. KADES uygulamamız var. Mutlaka kadınların bu uygulamayı indirmesi, ihtiyaç halinde de kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında 20 olay

Kaçakçılık, mahalli suçlar ve organize suçlarla ilgili de bir artış var. 20 adet olay meydana geldi. 29 şüpheli yakaladık. 5 şüpheli şahıs tutuklandı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında çok sayıda 29 bini aşkın makaron, 2 bin kiloya yakın tütün ve 14 adet kaçak kazı yapılan malzemeler ele geçirildi. Nargile, çok sayıda paket sigara. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Hem DEAŞ hem de PKK terör örgütü propagandası kapsamında 3 şahıs yakalandı. DEAŞ kapsamında da 4 şüpheli yakalandı. Bu konuda da arkadaşlarımızın çok yoğun çalışmaları var.

Narkotik suçlar kapsamında 139 olay

Narkotik suçlarla ilgili ilimizde 1 ay içerisinde 139 olay meydana geldi. 150 şüpheli şahıs da yakalandı. Bu yapmış olduğumuz çalışmalarda 2 kiloya yakın uyuşturucu madde ele geçirildi. Özellikle gençlerimizin ve ailelerinin bilinçlenmesi için de tüm faaliyetlerimize devam ediyoruz. En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında annelerimize eğitim veriyoruz. Burada Mahsen-6 operasyonu kapsamında bir çeteyi çökelttik. Narkotikle ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Burada 16 şahıs yakalandı. 3 şahıs hakkında tutuklama kararı getirildi. Siber suçlarla ilgili de ilimizde 1 ay içinde 70 olay meydana geldi. Bunun yüzde 93’ünü arkadaşlarımız aydınlattılar. Siber suçlarla ilgili de bir artış var.

‘Seçimler güvenli bir şekilde gerçekleşti’

274 bin seçmen 154 okulda oylarını kullandı. Bütün gün güvenlik kuvvetlerimiz okullarımızdaydı. Seçimlerimiz güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Vali Kaya, sürücüleri uyardı

Yakın bir zamanda 9 günlük tatil başlayacak. Bu tatilin ağız tadıyla geçmesini, bayram coşkusu ile geçmesini istiyoruz. Asla trafik kazaları ile gölgelenmesini istemiyoruz. Özellikle yola çıkacak hemşerilerimizin dinlenmiş bir şekilde yola çıkmaları, sürücülerimizin emniyet kemerlerini takmalarını ve yoruldukları zaman dinlenmelerinin çok önemli olduğunu sahada gözlemliyoruz. Trafik kazalarındaki artışlar var. Özellikle bayramda bu kazaların olmaması için arkadaşlarımız sahada önlemlerini aldılar. Sürücülerin alacağı önlemler her şeyden daha elzemdir. Bir aydaki kaza oranlarımıza baktığımızda 199 trafik kazası meydana gelmiş. 108 vatandaşımızda yaralanmış. Bu tür kazaların olmasını istemiyoruz. Bu kazaların çoğunun dikkatsizlik sonucunda meydana geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu kazaların önüne geçmek elimizde, lütfen daha dikkatli olalım, bayramımızı gölgelemeyelim.

Okul bölgelerinde sıkı güvenlik tedbiri

Bu sene okul bölgelerinde de sıkı bir güvenlik tedbiri aldık. Okul çevresindeki çocuklarımızın güvenliği ve huzuru için güvenlik timleri oluşturduk. Okulumuzun çevresindeki her umuma açık yerinde denetimler gerçekleştiriyoruz. Okul idarelerimizde, bizlerin grup sorumlularımızın numaraları var. Onlar şüphelendikleri bir durumda hemen bizi haberdar ediyorlar. Okullarla koordineli bir şekilde öğrencilerimizin, velilerimizin güvenliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda 68 personelimiz görevli. Okul servisleri de denetleniyor. Yapmış olduğumuz bir ay içerisindeki denetimlerde 732 okul aracını denetledik. 39 adet idari para cezası gerçekleştirildi. Ticari taksilerimizi de denetliyoruz. 413 ticari taksiyi denetledik. 34 araca cezai işlem gerçekleştirdik. Amacımız sizlerin güvenliği ve huzuru.

‘Çevre kirliliğine göz yummayacağız’

Sahil Güvenlik Komutanlığımız da 264 saat denizlerimizde görev icra etti. 248 adet gemi ve teknenin kontrolünü gerçekleştirdi. Bize gelen şikayetler üzerine 1 adet tersaneye de deniz kirliliğinden dolayı idari ve adli soruşturma başlattık. Çevreyi ve denizi kirleten bu tür işletmelerimize kesinlikle göz yummadığımızı, büyük cezalar verdiğimizi ifade etmek istiyorum.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.