yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5700
EURO
34,8716
ALTIN
2.435,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Altınova’da ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ projesi

Altınova’da ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ projesi
11.01.2022 17:30
0
A+
A-

 

Haber / Esin KAYA

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince, Altınova Belediyesi ile Sefine Tersanesi tarafından ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ projesi başlatıldı.

PROTOKOL İMZALANDI..

Altınova’da başlatılan ‘Sıfırdan Başlıyoruz’ projesinin gerçekleştirilmesi ve uygulanmasına yönelik protokol, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Demir Koloğlu tarafından imza altına alındı. İmza törenine Sefine Tersanesi yöneticileri ile Altınova Belediyesi proje ekibi de katıldı.

ÖNEMLİ HEDEFLER..

Altınova sınırları içerisinde geçerli olacak olan projeye göre; ilçe sınırlarında oluşan organik nitelikli yemek hazırlama atıkları, çay posaları, ağaç budama ve çim atıkları gibi atıklardan kompost üretilecek. Tüketilmemiş artan yemeklerden ise kedi- köpek maması üretilecek. Söz konusu atıklar sıfır atık değerlendirilecek. Projede yöre halkının ve işletmelerin azami ölçüde katılımı sağlanacak. Proje ile yöre halkının ve işletmelerin çevresel ve sosyal bilinçlenmesi teminedilecek. Kompost kullanımı teşvik edilecek, kimyasal gübre kullanımı azaltılarak iyi tarım uygulamaları teşvik edilecek. Proje kapsamında elde edilecek kompost ve kedi-köpek mamaları yöre halkıyla7. PR paylaşılacak. Kedi-köpek mamaları sahipsiz hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.