yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ALTINOVA’DA 3 BİN HANEYE BİSİKLET

ALTINOVA’DA 3 BİN HANEYE BİSİKLET
07.09.2023 16:09
0
A+
A-
  • Altınova Belediyesi’nin “Her Eve Bir Bisiklet” kampanyası çerçevesinde son bisiklet dağıtım programı gerçekleştirildi. Dağıtım programlarıyla, yaklaşık 3 bin bisiklet ilçe halkına hediye edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 2019 yılındaki yerel seçim sürecindeki sözlerinden birisi olan Her Haneye Bir Bisiklet Projesi’ni hayata geçirdi. Mahallelerde düzenlenen dağıtım programlarıyla her haneye bir adet bisiklet teslim edildi. Son dağıtım programında konuşan Başkan Oral, programları bitse de başvuramayan kişiler için de yılsonuna kadar dağıtımların yapılacağını söyledi.

“Kurallara uyalım”

Oral, Altınova’nın sokak ve caddelerinde bisikletlerin kullanıldığını görmenin mutluluğunu duyduğunu ifade etti. Araç sürücülerinden bisikletlilere karşı dikkatli olmalarını isteyen Oral, “Hem bisiklet hem de araç sürücülerimizin dikkatli olmalarını istiyoruz. Çünkü Altınova’nın her sokağından, her köşesinden bir bisikletli çıkacakmış gibi hareket etmemiz gerekiyor. Biz ilçe genelinde bisiklet uyarı tabelalarını hızlı bir şekilde yaptırıyoruz. Onları da kısa zaman içerisinde ilçemizin her köşesine asacağız” dedi.

“’Harekette bereket vardır”

Oral, projenin sağlıklı, ekoloji gibi birçok konuda önem taşıdığına vurgu yaparak şunları kaydetti: “Bundan sonraki süreçte daha sağlıklı bir Altınova için hep beraber çalışacağız. Ben özellikle bu zorlu dağıtım sürecinde görev alan belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü akşam 10-11’lere kadar bu dağıtım sürdü. Altınova’ya hayırlı olsun diyoruz. Eskilerde bisiklet kültürümüz vardı. Yeniden Altınova’da canlandırıyoruz. Bundan sonraki süreçte caddelerde dolaşan araç sayısını azaltıp hem otopark sorununu çözmüş olacağız hem de bisikleti çoğaltacağız inşallah. ’Haydi pedallıyoruz’, ’Harekette bereket vardır’ diyoruz. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz.”

Törende daha sonra Oral, hak sahibi vatandaşlara bisikletlerini teslim etti.

Vatandaşlar da Başkan Oral’a bisikletler için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.