yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘ALTINOVA, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR’

‘ALTINOVA, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR’
15.03.2023 17:20
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yapılan yeni yatırımlar sayesinde ilçenin hızla büyüğüdünü ve geliştiğini ifade etti..

..”Bizim belediyemizin sosyal faaliyetleri doğal olarak yoğun. Bayanlara, gençlere yönelik çalışmamız var. Festivallerimiz var. Onun haricinde kurslarımız ve gezilerimiz var. Bunların hepsi ücretsiz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçeye yapılan yatırımlar sayesinde Altınova’nın büyüdüğünü ve geliştiğini dile getirdi. Altınova için stratejik bir plan yaptıklarını söyleyen Dr. Oral, “İlçenin artıları, eksileri, avantajları, dezavantajları nelerdir; ona göre de 2023’e kadar bir kalkınma planı yaptık. Planlama doğrultusunda yürüyoruz. İlçemizi dünyada sayılı bilinen yerler seviyesine getirmek istediğimizi söyledik. Allaha şükür; yavaş yavaş da o hedefe doğru ilerliyoruz. Her alanda örnek gösterilen bir ilçe olmak istiyoruz. Onun için de bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

‘SOSYAL FAALİYETLERE AĞIRLIK VERİYORUZ’..

Belediye olarak her zaman sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Dr. Metin Oral, “Bizim belediyemizin sosyal faaliyetleri doğal olarak yoğun. Bayanlara, gençlere yönelik çalışmamız var. Festivallerimiz var. Onun haricinde kurslarımız ve gezilerimiz var. Bunların hepsi ücretsiz. Ve aynı zamanda sahilimizde sürekli yaz sezonu boyunca sosyal aktiviteler yaptık. İstiyoruz ki sürekli sosyal aktivitelerin içinde olsun gençliğimiz, kadınlarımız. Bununla ilgili her fırsatı değerlendiriyorum. Satranç Festivali’nin 12’ncisini, Kültür Festivali’nin 18’incisini gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar süreklilik arz ediyor. Sporda ciddi çalışmalarımız var. İlçemizde sinema ve tiyatro olmadığı için zaman zaman insanımızı sinema, tiyatro ve konserlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası resim sergimiz yeni açıldı” diye konuştu.

‘KAZILARA TAM GAZ DEVAM’..

“Yalova’da şu anda tarihi ve bilimsel kazıları devam eden tek ilçeyiz” diyen Dr. Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çobankale kazılarımız var; orası gerçekten çok ilerledi. Hersek Deltası şeklinde kazılarımız var. Onlar bu sene başladı ve su altında çalışmalar devam ediyor. Bunlar Cumhurbaşkanlığı himayesi altına alındı. Şu an 1820’de yapılan ilçemizdeki Osmanlı Deniz Feneri ayakta. Burası yer üstü, yer altı ve deniz altında  antik eserlerle dolu! İnşallah güzel bir çalışmayla çevremizin güzelliğini ortaya çıkarmış olacağız. Deniz fenerini de yakın zamanda müze olarak halka sunacağız.”

‘240 ÇEŞİT TIBBİ BİTKİMİZ BULUNUYOR’..

Tıbbi aromatik bitkilerinin bulunduğu bahçeden de bahseden Dr. Oral, “İlçemize özellikle dışarıdan gelecek arkadaşlarımıza tavsiye edeceğimiz şeyler var. Tıbbı aromatik bitkileri bahçemiz var. Bu alanlarda 240 çeşit tıbbi bitki var. Bunlarla ilgili tıbbi ve doğal bitkilerin yağı, suyu, çayı, marmelatı mevcut. Bunları görmek, ulaşmak isterseniz, tıbbi bahçemizi tavsiye edebiliriz. Ayrıca kuş gözlem kulemiz, doğa eğitim merkezimiz mevcut. Hersek Gölündeki kuş türlerini farklı zamanlarda görebilirsiniz. Şu an da görebileceğiniz en çok göze batan flamingolarımız var. Onları izlemek isterseniz, şu an ciddi bir popülasyona ulaştılar” diye konuştu.

’30 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM’..

İlçede 30 bin kişilik istihdam alanı da olduğunu belirten Dr. Metin Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemiz sanayi ilçesi dolayısıyla tersanelerimiz çok önemli. Ciddi bir yatırım var. Askeri projeler, yurt dışına ihracat projeleri, çok özellikli gemilerin yapıldığı tersaneler mevcut. İlçe nüfusundan fazla çalışanımız var. Gece nüfusumuz 30 bin civarında. Gündüz nüfusumuz ise 60 bin. Yani 30 bin gibi ciddi bir istihdam sağlayan bir ilçeyiz. Tarım ve süs bitki yetiştiriciliğinde önde olan yerlerden birisiyiz. Dolayısıyla sanayisiyle, doğasıyla, kültürüyle hepsi bir arada olan bir yeriz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.