yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘ALACAĞIM VAR DİYEN VARSA BUYURSUN GELSİN!’

‘ALACAĞIM VAR DİYEN VARSA BUYURSUN GELSİN!’
27.04.2022 16:21
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, basın mensupları ile Uygulama Oteli’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Basın mensuplarının Ramazan ayını tebrik eden Tutuk, soruları yanıtladı.

‘Tüm borçları bitirdik’

Basın mensupları tarafından Tutuk’a, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer’in yerel yönetimleri başarısız bulduğuna dair bir soru yöneltildi. Soruya yanıt veren Tutuk, şunları söyledi: “Yerelle ilgili bir eleştirisi varsa canı gönülden dinlerim. Tam tersi, ben Ahmet Özsümer’in yerel yönetim çalışmalarını beğendiğini birkaç basın açıklamasında okudum.

Göreve geleli 25 ay oldu. 25 ayda bir belediye ne yapabilir? 281 icra ile aldık. 137 milyon müteahhit borcu ile aldık. 5 tane gişede avukatlar oturuyordu. 2 yıl içinde icraların tamamını bitirdik. Müteahhitlere, şahıslara, şirketlere olan borçları bitirdik. Yalova Belediyesi’nden benim alacağım var diyen varsa, gelsin ödeyelim. 2 yılda 70 ila 80 milyon TL’lik şehre yatırım yaptık. Üzerine 36 tane araç satın aldık. Aldığımız hiçbir araç 1 milyonun altında değil. 2 milyonluk araçlarımız da var. En son 2 gün önce bir araç daha satın aldık. 1984 model kanal açma araçları vardı. 18 caddeye asfalt yaptık. 20 km altyapı yaptık. 30 yıldır aynı İstanbul Caddesi’ydi. İstanbul Caddesi’ne bir renk geldi. Sahilde insanlar bize diyorlardı ki; burada işlerimiz düştü, cadde karanlık. Baktık, direkler ağaçların içinde. Bir proje çizdik, sahilimiz canlandı. Amacımız; şehre değer katmak. İhaleyle de değil sadece, kendi imkânlarımızla da bir şeyler yapıyoruz.”

‘Çevre yolunun bir an önce hayata geçmesini istiyoruz’

Çevre yolu projesinin 2022-2025 yılları arasında tamamlanacağını ifade eden Tutuk, “Proje, 2022’de başlasın diye mücadele edeceğiz. Bakanlık da 2025’e kadar biteceğini beyan etti. Bizim de amacımız Çevre yolunun bir an önce hayata geçmesi. Düşünün ki Termal, Armutlu, Esenköy, Kocadere’den gelen günübirlik turistler, yazlıkçılarımız hepsi Çınarcık yolundan Kadıköy üzerinden 450 metre havadan viyadükle Bursa yoluna geçebilecekler. Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin yükünü yüzde 50-60 oranında alacak. İnanılmaz trafiği rahatlatacak. Tek gerçekçi çözüm yolu da bu Çevre yoludur. İki milletvekilimiz ve teşkilatımızla Ankara’da bu konuda ciddi girişimlerimiz var. Bunu 2022-2025 arasına aldırmak da bir başarıydı. Zaten proje ihalesi yapıldı. Biz koridoru açtık. Sadece yapım ihalesi kaldı. Bunu da başarırsak Yalova’da son dönemlerde yapılmış en büyük hizmet olacak. Bu proje 350 milyon TL’lik bir proje” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.