yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

‘AK PARTİ’DE OLMAMAM MUĞLİM BEY’E DERT OLMUŞ!’

‘AK PARTİ’DE OLMAMAM MUĞLİM BEY’E DERT OLMUŞ!’
18.10.2022 17:16
0
A+
A-

 

  • Becan, Yakup Koçal ve arkadaşlarının kendisine olan desteğini kabul etti ve şöyle dedi: ‘HERKES HERKESİ DESTEKLEYEBİLİR!’
YTSO Başkanı Tahsin Becan’dan Muğlim Bağatar’ın açıklamalarına GECİKMELİ YANIT!

‘BEN ÖYLE BİR SÖZ VERMEDİM; 30 YILLIK CHP’LİYİM!’

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, oda seçimlerine bu yıl siyasetin çok fazla karıştığını dile getirdi. Radyo Gözde’de Kutsi ile Okyanus Programı’na konuk olan Becan, “Benim kimseye verilmiş böyle bir sözüm yok. Ben 30 senedir CHP üyesiyim. CHP’liyim ve CHP’li olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.

  • ..”Buradan Muğlim Bağatar ve Koray Girgin’e de teşekkür ediyorum. Halen aranılan birisiyim ki, AK Parti’de olmamamı dert etmişler!”

..”Varsayın ki, gerçekten böyle bir söz verdim. Bunun oda seçimi ile bir alakası yok ki. Bu, tamamen siyasi bir tercih meselesi.”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Radyo Gözde’de ‘Kutsi ile Okyanus’ programına konuk olan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, ilginç açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın iddialarına cevap veren Becan, 30 yıllık CHP’li olduğunu ifade etti. Oda seçimleri ile alakalı konuşan Becan, “Ben görev yaptığım süre boyunca sadece işime baktım. Sosyal medyada ona-buna bir şey yazayım derdinde de olmadım. Ancak mecbur olunca cevap vermek zorunda kalıyoruz” dedi.

TİCARET MÜZESİ KURULACAK..

Bina hakkında da bilgi veren YTSO Başkanı Tahsin Becan, bina içerisinde restoran bölümü ve Ticaret Müzesi’nin yapılacağını söyledi. Sektör hakkında da bilgi veren Becan, “Bu ayın 22’sinde yani önümüzdeki Cumartesi günü seçimlere gireceğiz. Bu tabii bir bayrak yarışı. Hangi renk olursa olsun, ben bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Pandemi döneminde tüm esnaf arkadaşlarla beraber zor bir dönemden geçtik. Pandemi döneminde KOSGEB kredisi, nefes kredisi gibi esnafa yardımcı olmaya çalıştık” dedi. Seçimler hakkında da konuşan Becan, “YTSO bünyesinde 13 tane grup bulunuyor. Her grupta 2 veya 3 kişi meclis üyesi olarak seçiliyor. Cumartesi günü yapılacak seçimde 36 kişi seçilecek. Bu 36 kişi bir hafta sonra yapılacak olan seçimde kendi arasında başkan, yönetim kurulunu ve üyelerini seçecek” ifadelerine yer verdi.

İDDİALARI YALANLADI..

Başkan Becan, Muğlim Bağatar’ın iddialarına karşılık şu şekilde konuştu: “Oda seçimlerine bu sene çok fazla siyaset karıştı. Bu yüzden AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın bir iddiası da vardı. Benim AK Parti’ye geçme sözü verdiğim ve sonra caydığım yönünde iddialarda bulundu. Böyle bir şey elbette yok. Bu trajikomik bir durum. Buradan Muğlim Bağatar ve Koray Girgin’e de teşekkür ediyorum. Halen aranılan birisiyim ki, AK Parti’de olmamamı dert etmişler. Benim kimseye verilmiş böyle bir sözüm yok. Ben 30 senedir CHP üyesiyim. CHP’liyim ve CHP’li olmaktan da gurur duyuyorum. Ama odaya asla siyasi görüşümü karıştırmadım. Ben şu anda 8 bin üyenin oda başkanıyım. Bu üyeler içerisinde her görüşten insan var. Onlara saygımdan odaya siyaseti karıştırmadım, karıştırmam da. O dönemde Muğlim Bağatar bana genel merkez CHP’li birisini istemiyor gibi bir şeyler söyledi. Halbuki öyle bir şey de yoktu. Bu konu günümüze aslı astarı olmayan bir şekilde evirilerek geldi. Bu söylemin ve asılsız iddianın oda seçimlerine de hiçbir faydası yok. Varsayın ki, gerçekten böyle bir söz verdim diyelim. Versem de bunun oda seçimi ile bir alakası yok ki. Bu tamamen siyasi bir tercih meselesi.”

‘HERKES, HERKESİ DESTEKLEYEBİLİR’..

Yakup Koçal’ın kendi arkadaşlarını desteklediğini söyleyen Becan, “Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın oda seçimlerine müdahale ettiği iddialarını da gerçekçi bulmuyorum. Yalova ufak bir yer, herkes herkesi tanıyor. Olay birbirini tanıyan insanların oda seçimlerinde tanıdığı insanları desteklemesinden ibaret bir durum. Herkes arkadaşlarını, sevdiği insanları destekleyebilir. Bu doğal bir durumdur. Yakup Koçal da oda seçimlerinde yer alan dostlarını doğal olarak destekliyor. Ama aday olmadığı halde kapı kapı dolaşan belediye başkanı ve il başkanına bunu sormak lazım diye düşünüyorum. Kendileri adaymış gibi üyeleri ziyaret edip oy istiyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.