yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5467
EURO
35,2136
ALTIN
2.468,06
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

AFET BİLİNCİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

AFET BİLİNCİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
20.06.2024 15:43
0
A+
A-
  • Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), şehirdeki vatandaşları afetlere karşı bilinçlendirmek ve hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla sertifikalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), vatandaşları afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla sertifikalı eğitimlerine kararlılıkla devam ediyor. MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, yaptığı açıklamada, halkın afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışları sergileyebilmesi için eğitimlerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Karaçam, “İlk hedefimiz halkı afetler konusunda bilinçlendirmek ve onları afete hazırlamak. Bu doğrultuda, aileler ve topluluklarla birebir iletişim kurarak temel afet eğitimlerimizi yerinde vermeye devam ediyoruz” dedi. Eğitimlere katılan her bireye katılım sertifikası verildiğini belirten Karaçam, afet öncesinde alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti. Karaçam, “Afete hazırlık herkesin kolaylıkla atabileceği küçük adımların toplamından ibarettir. Bu süreç bir gecede tamamlanmaz, sürekli bir öğrenme ve uygulama sürecidir” şeklinde konuştu. 2024 yılı içinde daha fazla insanın güvenli yaşam eğitimi almasını hedeflediklerini dile getiren Karaçam, bu doğrultuda sivil toplum örgütlerine, okullara ve vatandaşlara kesintisiz destek sağlayacaklarını ifade etti. MAG-DER’in eğitimlerinde ayrıca MAG yapılanmasıyla ilgili detaylı bilgilerin de verildiğini söyleyen Karaçam, Yalova’da yaşayan her vatandaşın bu eğitimlerden geçmesini amaçladıklarını belirtti. Afetlere karşı toplumun bilinçlenmesi ve hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan MAG-DER, ilerleyen dönemlerde de benzer eğitimlerin yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.