yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
35,4272
EURO
36,2916
ALTIN
3.050,20
BIST
10.036,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Pazar Yağmurlu
7°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C

KASIM AYINDA SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİNDE ÖNEMLİ BAŞARI

KASIM AYINDA SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİNDE ÖNEMLİ BAŞARI
05.12.2024 17:22
0
A+
A-
  • Kasım 2024 ayında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler, su ürünleri sektöründeki düzeni sağlamak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına büyük bir başarıya imza attı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Kasım 2024 ayında yürütülen denetimler, su ürünleri sektöründeki düzeni sağlamak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına büyük önem taşıdı. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde önemli bir ilerleme kaydedildi. Bu çalışmaların sonucunda toplamda 730 denetim gerçekleştirildi. Bu sayede sektörün daha güvenli ve düzenli bir şekilde işlemesi için gerekli tedbirler alındı. Ayrıca, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında yer alan Hamsi Kotası Denetimleri çerçevesinde, ilimiz sınırları içerisinde belirlenen 6 karaya çıkış noktasından toplamda 1.253.021 kg ürün çıkartıldı. Çıkartılan ürünler arasında 543.690 kg (36.246 kasa) Hamsi balığı, 338.882 kg (22.592 kasa) çaça balığı, 259.614 kg (17.307 kasa) sardalya balığı ve 102.602 kg palamut balığı yer aldı. Bu ürünlerin taşınması için 496 adet nakil/menşei belgesi düzenlendi. Denetimler sırasında 1.000 kg midye ürününe el konuldu ve 4 kişiye toplamda 59.820 TL ceza uygulandı. Bu ceza uygulamaları, yasa dışı ve sürdürülebilir olmayan balıkçılık faaliyetlerinin önlenmesi adına önemli bir adım oldu. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, bu denetimlerin sadece Kasım ayında değil, yıl boyunca aralıksız olarak 7/24 esaslı sürdürüleceğini belirtti. Bu sayede, su ürünleri sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak ve halk sağlığını korumak için denetimler hız kesmeden devam edecek.

DENETİMLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA KATKISI

Bu denetimler, su ürünlerinin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlayarak, denizlerin korunmasına ve kaynakların doğru yönetilmesine katkı sunuyor. Kasım ayında yapılan bu titiz çalışmalar, su ürünleri sektöründe daha fazla düzen ve güven sağlamayı hedefliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.