yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

CAN ÖZÜM SAĞLIK FESTİVALİ BAŞLADI

CAN ÖZÜM SAĞLIK FESTİVALİ BAŞLADI
11.10.2024 15:30
0
A+
A-

BİKAMDER, YALOVA’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

  • Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’nin (BİKAMDER) öncülüğünde ve Yalova’da birçok kurum ve kuruluşun paydaşlık ettiği Can Özüm Sağlık Festivali açılış programını gerçekleştirildi.

Çeşitli atölye çalışmaları ve tarama programları ile desteklenecek olan festival, 13 Ekim Pazar gününe kadar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alacak.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) Yalova’da bir ilki gerçekleştirerek, ‘Can Özüm’ ismini verdiği Sağlık Festivali’ni düzenledi. Festivalin ilk ayağı 10 Ekim’de Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde atölye çalışmaları ile başladı. Festivalin ikinci ayağı ise 11 Ekim’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Burada çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından stantlar açıldı. BİKAMDER’in kurmuş olduğu stantta ise meme kanserine dikkat çekildi.

Deniz Öner, tüm paydaşlara teşekkür etti

Programın açılış konuşmasını BİKAMDER Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Öner yaptı. Öner, “Biz sadece meme kanseri ve erken, tanı, teşhise dikkat çekmekle kalmayıp, kanserden korunmak için bütün konuları; beslenme, obezite gibi unsurlara dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Ayrıca hastalarımızın ruh sağlığı hem de genel olarak sağlığın korunmasına yönelik çeşitli atölyelerimizde söz konusu. Katılan, destek veren derneklerimize, kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Yanınızda olmaya devam edeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Tüm insanlığın sağlık problemleri ile uğraşmak için yola çıkan dernek yöneticisi arkadaşlar, bu konuda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık gerçekten önemli, ondan öte bir şey yok. Sağlığın her kademesinde; doktorlardan tıp camiasına, sosyal derneklerimizden tümüne gönülden teşekkür etmek ve onların yanında olmaya devam etmek isteriz. Bu işleri hep birlikte yapmalıyız. Başarı takım işidir. Buradan sağlık sorunu ile uğraşan tüm arkadaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum” şeklinde konuştu.

‘Kansersiz günlere’

Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, “Tüm ekibimizle beraber buradayız. Çok güzel bir etkinlik emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. İnşallah kansersiz günlere hep birlikte ulaşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

‘Başarılar diledi’

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası da, BİKAMDER’in yaptığı organizasyonları destekliyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

‘Gönüllü bir sağlık adayıyım’

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, “Bu etkinlikte sayın başkan ve paydaşlarına çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir gün diliyorum. Yaşanabilir bir gelecek için gönüllü bir sağlık adayıyım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TUFAG ekibinin halk oyunları gösterisi yapıldı. Protokol üyeleri, hep birlikte meydanda kurulan stantları ziyaret ettiler. BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar ise, tüm paydaşlara teşekkür ederek, Can Özüm Sağlık Festivali’nin 13 Ekim Pazar gününe kadar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alacağını söyledi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.