yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C

YALOVA’DA YILIN AHİSİ SEÇİLECEK

YALOVA’DA YILIN AHİSİ SEÇİLECEK
22.09.2024 16:15
0
A+
A-

YESOB BAŞKANI MUSTAFA BOZKURT:

‘AHİLİK; TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN TEMELİDİR’

  • Ahilik Haftası kapsamında Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (YESOB) tarafından biz dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca bugün Yalova’da yılın kalfası, yılın çırağı ile yılın ahisinin de seçilecek.

YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt, Ahilik kültürünün toplumsal değerlerimizin temeli olduğunu vurguladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri, bu yıl 24 Eylül Salı günü saat 10.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Programın ardından saat 13.30’da Kent Müzesi’nde Geleneksel Sanatlar Sergisi düzenlenecek.

‘AHİLİK KÜLTÜRÜ, TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN TEMELİDİR’

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası dolayısıyla yılın kalfası, yılın çırağı ve yılın ahisini seçeceğiz. Ahilik kültürü, Türk toplumunun temel taşlarından biridir ve bu kültürü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir sorumluluktur. Ahilik, sadece bir mesleki dayanışma değil, aynı zamanda toplumsal bir değerler sistemi olarak karşımıza çıkar. Ahilik kültürü, toplumsal değerlerimizin temelidir. Dayanışma, dürüstlük ve ahlaki değerler üzerine kurulu olan bu felsefe, esnaf ve sanatkarlarımızın toplum içindeki önemini artırır. Ahilik, bireysel başarıları teşvik ederken, toplumsal yardımlaşmayı da ön planda tutar. Bu bağlamda, esnaf ve sanatkarlara bu değerlere sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Etkinliklerimiz, Ahilik felsefesini yeniden canlandırmak ve bu önemli mirası yaşatmak adına büyük önem taşıyor. Tüm Yalova halkını bu kutlamalara davet ediyorum.”

Etkinliklerin ikinci gününde, 24 Eylül Salı günü saat 14.00’te Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ahilik kültürü programı düzenlenecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.